Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Спор между Рашков и Маноил Манев от ГЕРБ кой ще си запази поста

Политика

Спор между Рашков и Маноил Манев от ГЕРБ кой ще си запази поста

Спор между Рашков и Маноил Манев от ГЕРБ кой ще си запази поста - Tribune.bg

Включването днес в работата на парламента и изслушването на министър Бойко Рашков за мигрантския натиск, и въпроси към него на парламентарен контрол стана причина за остра размяна на реплики между силовия министър и депутата от ГЕРБ Маноил Манев. Той отправи питане към МВР шефа за купуването на гласове на последните избори. Татяна Дончева, която ръководеше заседанието на парламента, изчете въпроса, след което даде думата на Маноил Манев да разясни питането си. Оказа се обаче, че нито той, нито министър Рашков са знаели, че въпросът е за днес.

Депутатът от ГЕРБ попита защо МВР ръководството отрича, че са карали симпатизанти на ГЕРБ да подписват протоколи за предупреждение, а самите протоколи не са им връчвани. По думите му става дума за 14 000 протоколи.

„До последния си час като министър ли ще продължавате да привиквате тези хора в полицейските управления“, обърна се Манев към министър Рашков.

Татяна Дончева, обаче, предложи на Рашков щом не е подготвен да отговаря с конкретни данни, въпросът да бъде отложен.

„Не, не. Може ли сега да отговоря? Ще отговоря на незададения въпрос. До вас има бивш министър на вътрешните работи, не един, а двама / до Маноил Манев в залата бяха министрите Христо Терзийски и Младен Маринов/. Те знаят, че органите на МВР могат при налични данни по отношение на един човек, който се подготвя или има намерение да влияе на друг човек против избирателни права, е известно че органите на МВР могат да предупреждават с протокол онзи, който се готви да извърши престъпления. Да, такива действия е имало. Органите на МВР са посещавали такива граждани, съставяли са такъв протокол. Не мога да кажа има ли случаи, в които протоколът не е връчван. Ако ми бяхте задали въпроса, както трябва, щях да попитам нашите структури. Това са въпроси, които министъра не знае“, оправда се Бойко Рашков. Той се ангажира да отговори следващия път, „в който прекара в Народното събрание един работен ден“.

„Г-н Рашков, скоро няма да загубите цял ден тук е ясно, защото скоро няма да сте министър“, репликира го Маноил Манев. Той обеща да предостави на министъра образец на протокола.

„Надявам се да проверите колко протокола са издадени, колко декларации са попълнени с отказ. Ние ще искаме тези декларации и, ако се окаже, че умишлено не са разпечатани, както трябва, това граничи с престъпление“, изтъкна Манев. Бойко Рашков обяви, че ще се съобрази с препоръките на председателстващата заседанието Татяна Дончева  да се държи възпитано в зала и спорът бе прекратен.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Рашков
Топ новини виж още

Хороскоп