Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според Атанасов може да изпратим оръжия за Украйна, без да се разпада коалицията

Политика

Според Атанасов може да изпратим оръжия за Украйна, без да се разпада коалицията

Според Атанасов може да изпратим оръжия за Украйна, без да се разпада коалицията - Tribune.bg
Снимка:

„Сигурен съм, че коалицията ще устои и на тази буря“. Така депутатът от ДБ Атанас Атанасов коментира пред Нова телевизия трусовете при управляващите заради военната помощ за Украйна.

„В това трудно време - война, инфлация и толкова много проблеми за държавата, българите не искат избори, а политиците да проявят смелост. Призовавам всички, които сме част от това мнозинство, да проявим смелост в тази ситуация”, каза още зам.-председателят на парламента.

По думите на Атанасов България може да даде оръжие на Украйна, без правителството да бъде свалено. „Едно е какво ще се случи по казуса в пленарната зала, друго е съдбата на правителството. За подкрепа на решението за даване на оръжие на Украйна в парламента има огромно мнозинство”, подчерта депутатът.   

Според него става въпрос за цивилизационен избор и уточни, че продукти на българската военна индустрия отдавна са на територията на Украйна. „Въпросът е на коя страна застава България. Да се правиш в това време на неутрален, означава да застанеш на страната на агресора”, уточни Атанасов.

„Военната помощ на България е там. Трябва да се вземе позиция. Ние ще бъдем твърди в това отношение. Без да сваляме правителството, без да го напускаме, ако нашата позиция не получи подкрепа, ние имаме начин да се разграничим от това и тези, които не желаят да подкрепят даването на военна помощ”, категоричен е Атанасов. Той е убеден, че ако се гласува тайно - ще има 200 гласа за това решение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати