Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов пита ДБ: Защо се унижавате, нямате ли принципи? (ВИДЕО)

Политика

Борисов пита ДБ: Защо се унижавате, нямате ли принципи? (ВИДЕО)

Борисов пита ДБ: Защо се унижавате, нямате ли принципи? (ВИДЕО) - Tribune.bg

„3-4 дни украинският външен министър е в България. Депутатите се занимаха с всичко друго, но не и с важното. Той стоеше в кулоара, не му дадоха достъп до трибуната“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

„Ако не беше толкова трагично, щяхме да им се смеем по цял ден. Но сега е все едно да се смееш на гробищата. Днес ги предадоха за 30 сребърника, на Велики Четвъртък. Този външен министър Кулеба не го пуснаха в залата, за да каже „Добър ден“. Казаха му, че е на протоколно посещение. Разбира се, че е протоколно. Да не е дошъл да яде и да пие“, коментира Борисов.

„Г-н Петков каза: тук е моментът да решим дали да минем през червените линии на БСП или ДБ. Тогава защо днес не влезе в парламента нищо едно предложение“, попита Борисов.

„Христо Иванов заяви, че няма да приеме „темата да бъде натикана под килима“. Как няма г-н Иванов? „Да видим дали имаме управление на снишаването“. Точно такова имате, Ице!“, заяви бившият премиер.

„Какво не разбраха още, какво имат още Христо и Атанасов да гледат? Защо се унижавате, нямате ли принципи?“, попита Борисов, който заяви, че Нинова е много по-голям мъж – веднъж казала позицията си и „точка“.

ГЕРБ изразиха подозрения, че оръжия така или иначе се изнасят в посока Украйна – 3 пъти се увеличил износът на оръжейна продукция зад границата тази година в сравнение с миналата.

„И ние не сме против това, против сме, че в парламента са двулични. Стига се въртолиха: ПП+ГЕРБ+ДПС+ДБ – ще съберем 160 гласа. Какви червени линии, кой ще напусне тази сладка коалиция“, попита Борисов.

Той заяви, че е солидарен с избора на народа. Неговата роля била просто да се каже: „Лъжат ви, грабят ви, ще ви оставят безпомощни“.

„Какво значи техническа помощ и защитни средства? И кондомите са защитни средства! Съжалявам, че използвам такива изрази, явно трябва да се каже така, за да се разбере“, отговори той, попитан ще подкрепят ли ГЕРБ компромисното предложение на ПП, от което е изключена думата „военна“.

Борисов подчерта, че причината всичко да се прехвърля към НС е, че на правителството не му се носи отговорност. А премиерът може да вземе решението и сам, защото е най-овластената фигура в държавата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати