Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сред новите зам.-областни – енергетик, считан за човек на Доган

Политика

Сред новите зам.-областни – енергетик, считан за човек на Доган

Сред новите зам.-областни – енергетик, считан за човек на Доган - Tribune.bg
Снимка:

През 2013 г. (при кабинета „Орешарски“) Шишман Чаушев беше назначен за шеф на Булгаргаз

Шишман Чаушев е назначен за заместник областен управител на Област Видин. Той е магистър по икономика. Работил е в структурите на НАП, „Булгаргаз“ ЕАД, „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД, ТЕЦ „Варна“ ЕАД. Това съобщиха вчера от Правителствената информационна служба.

Новината обаче мина между другото, тъй като бе едва едно от десетките нови назначения на служебния кабинет.

Интересен щрих от биографията на енергетика е работата му в ТЕЦ „Варна“, чийто мажоритарен собственик е почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Именно като „човек на Доган“ е описан Чаушев през 2013 г., когато беше назначен в Булгаргаз. Тогава това беше разчетено като опит на Доган да направи рокади в енергетиката.

В края 2013 година беше уволнен изпълнителният директор на „Булгаргаз” Димитър Гогов, а в стола му седна именно Чаушев. Към онзи момент назначението беше шокиращо, тъй като новият шеф нямаше и ден стаж в енергетиката.

Родом от Смолян и икономист по образование, той е завършил висшия финансово-стопански институт в Свищов. Впоследствие започва работа в митниците и преминава през данъчната администрация. През 2006 става регионален директор на НАП във Видин.

В Булгаргаз се задържа като шеф едва 43 дни и беше преназначен в ЕСО. За работата в ТЕЦ-а на Доган се разбра от вчерашното съобщение на МС – това вероятно се е случило през последните години.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ахмед Доган

Коментари (3)

MОЩНА ОФАНЗИВА НА ДС/УБО /НСО/БСП/ДБ/ДПС..... . СРЕЩУ СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ. ВРЪЩАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ В ТЕХНИТЕ ПРЕСТЪПНИ ДЖОБОВЕ............
БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ ЕДИННИ СРЕЩУ ОФ НА РУМЕН РАДЕВ........
САМО ГОЛЯМА ПОБЕДА НА ГЕРБ НА ИЗБОРИТЕ, ЩЕ СПАСИ ЖИВОТА И ИМУЩЕСТВОТО НА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ..... ИНАЧЕ ЧРЕЗ ФАЛИТИ НА БАНКИ, РЕКЕТ И ОТКРОВЕНИ КРАЖБИ ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНЯГИ ЩЕ НИ ОПОСКАТ ЗА ОТРИЦАТЕЛНО ВРЕМЕ.....
29.05.2021 21:42 / Отговор
Бунтата Трол
30.05.2021 14:20 / Отговор
Бунтата Пречат ви Радев и служебното правителство!!!????
Да ама няма как,в затвора влизат всички барабар с Боко тиквата.
30.05.2021 14:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети