Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев: Не се чувствам като паднал от мотора

Политика

Станишев: Не се чувствам като паднал от мотора

Станишев: Не се чувствам като паднал от мотора - Tribune.bg
Снимка:

„Който копае окопи между ПЕС и БСП, вреди“, заяви той

Не се чувствам като паднал от мотора, но беше пропусната възможност БСП да излезе обединена. Това заяви Сергей Станишев по повод пленума на БСП, който избра за водач на евролистата Елена Йончева.

„Предложих да гласуваме челна двойка, защото очевидно има напрежение. Предложението дори не беше подложено на гласуване по решение на председателя на БСП. Притеснявам се, че това води до разделение”, заяви Станишев пред bTV.

Той посочи и че от месеци не е разговарял с Корнелия Нинова, като смята, че тя трябва да го потърси за разговор.

„Отношенията ми с Корнелия Нинова са като с лидери на БСП и на ПЕС. Не съм се карал с никого. Не съм говорил последните месеци с нея, защото мисля, че тя трябва да инициира диалог. В партията липсва вътрешен диалог“, заяви той.

„20 души от Националния съвет са на щат в „Позитано“ 20, те са се съгласили с решението на Корнелия Нинова. Имало е прозвъняване на хора, за да им се каже за кого да гласуват“, обяви още Станишев.

По повод твърденията на Корнелия Нинова, че няма необходимост президентът на ПЕС да е евродепутат, Станишев обясни, че по тази логика няма нужда и председателят на Националния съвет да бъде водач на групата в парламента.

„Възможност да се оттегля от листата на БСП винаги има, но засега не мисля по тази възможност“, заяви още той и каза, че много хора са му казали, че трябва да продължи.

„Който копае окопи между ПЕС и БСП, вреди на интересите на БСП и във вътрешен, и в международен план. В партията има тези, които представят ПЕС като фашисти и антиевропейци. Тези тези стоят постоянно, прозвучаха и вчера, включително с намеци от изказването на Нинова“, каза още Сергей Станишев и посочи, че БСП имат системен проблем с европейските избори, защото мобилизацията на техния електорат винаги е била малка.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати