Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Очаквано: Елена Йончева е водачът на евролистата на БСП

Политика

Очаквано: Елена Йончева е водачът на евролистата на БСП

Очаквано: Елена Йончева е водачът на евролистата на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Йончева е взела 95 гласа, а 75 от членовете на пленума са подкрепили Станишев

Елена Йончева е водачът на листата на БСП за евроизборите. Това реши червеният пленум след тайно гласуване. Дебатите по темата продължиха 4 часа. Сблъсъкът беше между депутата Елена Йончева и лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

Резултатите все още не са официално обявени, но Йончева е взела 95 гласа, а 75 от членовете на пленума са подкрепили Станишев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова искаше Елена Йончева за водач на листата за ЕП, заради „борбата на партията за справедливост“. Йончева била лицето на тази битка. Предложението на Йончева беше очаквано от наблюдателите и дойде въпреки предпочитанието на актива на БСП към Сергей Станишев. Преди избора Нинова излязла с реч срещу Станишев, твърди „24 часа“. Да освободим Сергей от неудобството да изразява позицията на БСП, съчетано с различна позиция на ПЕС, предложила соцлидерката.

Станишев заяви вчера, че над 85% от структурите са номинирали него за водач на червената листа. Преди дни и Йончева каза, че тя е с най-много номинации. По-рано днес и Кирил Добрев, който говори от името на Изпълнителното бюро, заяви същото.

Очаква се цялата листа да бъде подредена в началото на месец април.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети