Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев: Никой не може да ме изчегърта от БСП

Политика

Станишев: Никой не може да ме изчегърта от БСП

Станишев: Никой не може да ме изчегърта от БСП - Tribune.bg
Снимка:

Нинова сама се поставила в позиция да не е подкрепяна от повечето членове

„Изгубихме прекалено много време в редене на листа. Нямаше нужда на два пленума да се занимаваме с това, да си причиняваме напреженията, които бяха причинени. Хората не ги интересува какви са вътрешните ни отношения – кой е първи, кой е втори, кой е трети в тази листа. Хората ги интересува друго – какво БСП може да направи за това техният живот да стане по-добър“. Това заяви пред Канал 3 президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Той е категоричен, че бламирането на листата на Нинова не е дело на вътрешната опозиция.

„В някакъв смисъл председателят на Националния съвет се постави в такава позиция, че Националният съвет да бъде принуден да коригира нейното еднолично решение, защото всички знаем, че листата, която предложи тя, беше нейна лична. Даже изпълнителното бюро я е видяло същата сутрин. Което се оказа неприемливо, защото беше важно да се дадат няколко знака. Първо – че гласът на партията се чува. Беше проведен своеобразен референдум – хиляди организации, триста конференции се проведоха, те си подредиха вижданията и заявиха на Националния съвет какво искат. Беше неприемливо този глас да бъде игнориран. Второ – да докажем, че БСП не са еднолична партия, каквато е ГЕРБ. Ние сме демократична партия, Националният съвет си влезе във функцията – на национален съвет“, подчерта Станишев.

Лидерът на евросоциалистите предупреди, че никой не може да го изтика от БСП.

„Никой, който иска да ме изчегърта, не може да го постигне. Защото за мен БСП е кауза. Баща ми е бил в тази партия, той е рискувал живота си за нея. Целият ми живот, осъзнат, още повече политически, е свързан неразривно с БСП. Винаги съм работил и ще работя за нашата партия, независимо в какво качество“, заяви Станишев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети