Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев няма да се кандидатира за ПЕС, БСП загуби доверие

Политика

Станишев няма да се кандидатира за ПЕС, БСП загуби доверие

Станишев няма да се кандидатира за ПЕС, БСП загуби доверие - Tribune.bg
Снимка:

Сергей Станишев няма да се кандидатира за нов мандат като президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Това обяви самият той на пресконференция в БТА.   

Станишев отбеляза, че решението му е по политически причини и допълни, че номинация не може да приеме, щом не е издигната от БСП, каквато той самият не е искал от партията.  

Президентът на ПЕС отбеляза, че БСП са загубили много доверие и европейска идентичност, като отбеляза и сриването им до едва 8-9%. „Такава партия не може да претендира за излъчване на лидер на ПЕС“, отбеляза той.  

„За съжаление, в последните години БСП тръгна в друга посока - на „ляв консерватизъм“ и на терена на националистите. Тя загуби твърде много доверие у нас и в Европа. Казвайки, че моето решение е политическо, имам предвид, че политическите решения трябва да се основават на реалности и на логика, а няма логика партия, чието ръководство иска да подражава на Виктор Орбан, да излъчи номинация за президент на ПЕС“, допълни още Станишев.

Той отбеляза, че соцлидерката Корнелия Нинова не е присъствала на нито една лидерска среща по инициатива на ПЕС от 2017 година.

„Това се забелязва и буди недоумение в европейското ни семейство; искам да ви информирам, че не съм търсил номинация от ръководството на БСП“, каза Станишев. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети