Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев: Поведението на управляващите е крайно безотговорно, БСП разколеба избирателите си

Политика

Станишев: Поведението на управляващите е крайно безотговорно, БСП разколеба избирателите си

Станишев: Поведението на управляващите е крайно безотговорно, БСП разколеба избирателите си - Tribune.bg
Снимка:

 „Липсва базисна политическа и коалиционно култура, това много опира и до такта на премиера. Важно е  не  как БСП влиза в управлението, а как излиза. Тя излиза със сериозни репутационни щети и сериозно разколебаване от избирателите си. Какво направи БСП в правителството, за да се коригира? ПП налагаха политики без да се съобразяват с БСП, а това че БСП продължаваше да подкрепя правителството е трудно за обяснение. Това коментира Сергей Станишев пред Нова тв.

Мнението на Станишев е, че е липсвала базисна политическа и коалиционна култура. „Коалиция не се прави, ако не се уважавате взаимно. Тук опира и до такта на премиера и до това всяка партия да се чувства важна и зачетена. Когато разбираме от медиите, че лидери на партии не са си говорили с месеци, какво очакваме като резултат - ще се взриви”, каза той.

По думите му третият мандат в много отношения е бил  предрешен като неуспех. Той бе категоричен, че е  нужна е достатъчна широка коалиция, която да решава проблемите на хората.

Станишев разкритикува Асен Василев заради спрените договори с „Газпром”.

„Това е авантюризъм , когато правиш такова нещо трябва да имаш алтернатива. Ситуацията е безкрайно напрегната и количествата на „Газпром” няма как да бъдат компенсирани в кратък срок. Поведението на управляващите е крайно безотговорно”, допълни Станишев.

Запитан как определя диалога между Нинова и Радев той отговори, че не приема упреците на Нинова към президента.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати