Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станислав Владимиров: Нинова иска да има персонални кметове

Политика

Станислав Владимиров: Нинова иска да има персонални кметове

Станислав Владимиров: Нинова иска да има персонални кметове - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на Перник Станислав Владимиров защити влизането си като член на Управителния съвет на Сдружението на общините в България и подчерта, че там не трябва да има партийност.

„Кметовете в Сдружението на общините трябва да решават проблемите на всички българи, а не проблемите на даден политически лидер и това е драмата на Нинова, защото тя иска да има персонални кметове. В Сдружението не трябва да има партийност“, каза пред БНТ Станислав Владимиров.

Корнелия Нинова по-рано заяви, че техният кандидат за управителния съвет – кметът на Дупница Първан Дангов не събрал достатъчно гласове и не е влязъл в Сдружението на общините, именно заради пернишкия кмет.

„Доста често ми е трудно да проследя логичната мисловна дейност на госпожа Нинова. Поздравявам ръководствата на Сдружението назад във времето, че го утвърдиха като структура, която не е просто на хартия. При госпожа Нинова доста често става дума за разпределяне на някакви квоти, позиции и т.н. Тук не трябва да се разпределя нищо. В ръководството на Сдружението на общините трябва да влязат опитни кметове, кметове с висок резултат на изборите, с голям авторитет, за да може структурата да надгражда. Това че съм бил квота на друга партия ми звучи много интересно. Според официалната страница на БСП още фигурирам като член на Националния съвет на БСП. Не фигурирам в официалната страница на никоя друга партия. Това буди доста въпроси дали и актуалното състояние на партията е обновено, защото БСП се явява не на някакво надпяване на селско читалище, а се явява на избори, с които влиза в законодателната власт. И ако ти не спазваш правилата и се явяваш на избори не по законите на нашата страна, тук някои органи могат да се самосезират дали наистина Корнелия Нинова спазва правилата, когато се явява на изборите", каза Станислав Владимиров.

Той посочи, че през 80% от трудовия път на Корнелия Нинова в парламента, доста често тя е в опозиция.

„Една изключително сладка работа. На последните местни избори вместо да саботира кандидатурата на Ваня Григорова в София, можеше като лидер да се яви на мажоритарен избор, да направи фурор в София и й пожелавам понеже доста често дава оценки на други хора, да направи резултата, който направих аз в Перник, но след като си бил в изпълнителната власт след видимо тежък мандат.“

Владимиров каза, че не се сеща за нещо съществено в биографията на лидера на БСП като политик.

„Ваня Григорова да не стане кмет на София е персонална отговорност на г-жа Нинова. Тя направи така че да унищожи една партия с такава история, минала през какво ли не, за това се изисква талант, признавам й го.“

Станислав Владимиров подчерта важната роля на Сдружението на общините.

„Сдружението на общините се утвърди като солидна структура - връзка между местната, изпълнителната и законодателната власт, защото местната власт, ние кметовете, сме първата линия на държавната машина. Всички проблеми се стоварват ежесекундно при нас. Проблемите са от различно естество. За някои от тях ние като кметове не притежаваме инструментариума да ги решаваме, трябва да имаме много бърз контакт с изпълнителната и законодателната власт.“

Кметът на Перник отправи покана за юбилейното издание на фестивала „Сурва“, който ще се състои на 26-и, 27-и и 28 януари.

„И тази година се стараем фестивалът да бъде по-различен. Ще има много изненади. Безопасността ще се гарантира от аварийно звено, общинската полиция прави добра организация на празника. Призовавам и всички граждани освен да се веселят и да бъдат отговорни“, каза Станислав Владимиров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп