Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Старт на консултациите преди връчването на мандата

Политика

Старт на консултациите преди връчването на мандата

Старт на консултациите преди връчването на мандата - Tribune.bg
Снимка:

На „Дондуков“ 2 започват консултациите на президента Румен Радев с парламентарните сили в 48-ото Народно събрание. Днес в 13:00 държавният глава ще проведе първата среща с най-голямата по численост парламентарна група – ГЕРБ/СДС.

Разговорите при президента са в рамките на конституционната процедура за съставяне на правителство. След като се срещне с всички 7 партии, Радев ще връчи първия мандат на кандидат за министър-председател, посочен от ГЕРБ/СДС.

В понеделник той предупреди, че не планира да бърза с връчването на мандатите, защото пред парламента има много задачи в законодателно отношение. „Начинът да се излезе от тази криза е да се върне доверието на българските граждани в парламентаризма, в парламентарната република“, заяви президентът и пришпори депутатите да започнат сформиране на парламентарните комисии.

Освен това призова да не се допуска разглеждането на бюджета да се превърне в „тържище за предизборно наддаване“, да не се стигне накрая до намаляване на социални плащания, заплати и пенсии, и да не се допусне увеличаване на бюджетния дефицит и задълбаването в дългова спирала.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети