Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Старт на консултациите: Радев кани в сряда ГЕРБ-СДС

Политика

Старт на консултациите: Радев кани в сряда ГЕРБ-СДС

Старт на консултациите: Радев кани в сряда ГЕРБ-СДС - Tribune.bg

Държавният глава Румен Радев кани утре – сряда - първата политическа сила - ГЕРБ-СДС в президентството за консултации за съставяне на кабинет. Разговорът ще се състои в 13:00 часа. 

„Парламентът има да свърши много работа и аз очаквам съответно и партиите да поемат своята отговорност и да не се допуска грешката на последния парламент въпросът за властта, който не е съвсем маловажен, но някак си обсеби цялата дейност на Народното събрание. Цял месец не успяха да съставят съответните парламентарни комисии. Парламентът потъна в скандали, което обезсили и неговата дейност и законотворчество”, посочи Радев. По думите му е особено важно да се създаде необходимата среда в парламента, така че да се разгледа внимателно Законът за държавния бюджет и множеството закони, които чакат да бъдат приети.

Окачестви кабинет на малцинството като трудна задача. Машинното гласуване изигра огромна роля за премахване на недействителните бюлетини и допринесе за ограничаване на корпоративни и купения вот, смята Румен Радев. По думите му, ако се върне хартиените бюлетини това означава драстично увеличаване на недействителния вот и поправяне на изборни книжа и протоколи.

Относно предоставянето на военнотехническа помощ на Украйна Радев коментира, че това увеличава риска от въвличането на България във войната. „Вярвате ли, че тези хора ще хванат оръжие. Призовавам за разум . Отнемане на оръжие от нашето, това ще задълбочи дефицита и това увеличава риска. Най-сетне да се заеме парламентът с модернизацията на армията”, каза Радев. По темата с бюджета той заяви, че не трябва да има намаляване на социалните плащания, заплати и пенсии, не трябва да се допуска дефицит и да не се допусне разглеждането на бюджета да се превърне в тържище за предизборно наддаване.

„Разчитам на разум и на ефективно взаимодействие, да се намери баланс и да се отговори на очакванията на хората”.  Радев заяви, че няма да бърза с консултациите.

 

 

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати