Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев: Не съм вярвал на Кирил Петков като министър, къде са електромобилите?

Политика

Стефан Янев: Не съм вярвал на Кирил Петков като министър, къде са електромобилите?

Стефан Янев: Не съм вярвал на Кирил Петков като министър, къде са електромобилите? - Tribune.bg
Снимка:

Красива война няма. И това в Украйна, разбира се, е война. Война за хората, които са там. Война за тези, които се сражават. Използвайки думите "военна операция", аз цитирах Владимир Путин. Това заяви пред Би Ти Ви бившият служебен министър Стефан Янев.

 По думите му рано или късно войната ще свърши, но на този етап е рано да се каже кога. "Най-добрият вариант е, ако и двете страни са в състояние да обвинят някакъв вид победа - поне за своите общества - че е било правилно да се води тази война, че са постигнати някакви цели. Така че предстои да видим, не мога да кажа кога, но дипломацията предстои”, заяви той.

На въпрос дали се чуват с настоящия премиер Кирил Петков, той отговори: "Защо трябва да се чуваме?".

Янев бе катогоричен, че не е вярвал на Кирил Петков, докато самият той е бил служебен премиер: "Но защо трябва да се връщаме толкова назад? Спомнете си историята с електромобилите. Задайте си въпроса докъде се разви тази история. Нали работата на журналистите е да се продължават такива "новини". Аз разчитам на факти и аргументи. Фактите не ги виждам. И питам - къде са фактите?".

"Управляващата коалиция не може да издържи на ударите на времето и да се справи с проблемите, които се задават на хоризонта. Тя не само не се справя, но и задълбочава проблемите", заяви Стефан Янев.  

По думите му националният план за въвеждане на еврото е  приет в тишина и спокойствие, без обществено обсъждане с едно странно поведение на коалиционните партньори.

Другият законопроект, който Янев разкритикува, е готвеният от Асен Василев български закон "Магнитски": "Това не може да е българският му вид. Защото позициите на определени хора, критикувайки този законопроект, е че това напомня за мракобесните години и онзи Закон за защита на държавата. Така че, когато говорим за закони, нека не говорим за широка интерпретация, особено за имуществата на частни обекти".

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати