Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев: Няма да въвеждаме задължителна ваксинация

Политика

Стефан Янев: Няма да въвеждаме задължителна ваксинация

Стефан Янев: Няма да въвеждаме задължителна ваксинация - Tribune.bg
Снимка:

„Дали сме в пика или той предстои, тепърва ще видим. Мисля, че обществото е добре информирано относно плана на здравното министерство, както и по отношение на мерките, които се взимат. По отношение на здравната система - взети са мерки и е направен план. Където е необходимо, ще бъдат разкрити нови клиники“, това заяви служебният премиер Стефан Янев.

На въпрос на журналисти дали кабинетът предвижда механизъм за задължителна ваксинация срещу КОВИД-19 той отговори, че това е невярно.

„Всеки един има право да управлява личния си живот и личното си здраве. В това отношение не правим никакви решения. Появиха се идеи за ваучери и стимули. Пак повтарям, това е въпрос на лично решение. С каквито и да е кампании, ако човек не иска да се ваксинира, той няма да го направи.“, допълни Янев.

„Философията ни като правителство е да има безкрайно щадящи мерки по отношение на бизнеса. Той трябва да работи, животът трябва да тече нормално. Разбира се, ние сме достатъчно отговорни, всеки един от нас, в случай на необходимост ще вземем индивидуални мерки", посочи Стефан Янев.

Янев посети Центъра по молекулна медицина и Катедрата по медицинска химия и биохимия в Медицинския университет – София, заедно с образователния министър Николай Денков.

„Навсякъде, където е възможно, учебната година ще започне присъствено. Гарантирам го за първокласниците, ако е възможно, ще го направим и за другите ученици. Това, което сме написали в насоките, е, че първо в онлайн обучение ще излизат високите класове - 10, 11 и 12 клас", отговори на въпрос на журналисти как ще започне учебната година. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати