Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев разбрал, че има приходи в бюджета и тенденцията е положителна

Политика

Стефан Янев разбрал, че има приходи в бюджета и тенденцията е положителна

Стефан Янев разбрал, че има приходи в бюджета и тенденцията е положителна - Tribune.bg
Снимка:

„Анализът на приходната част на бюджета е позитивен“, обяви пред журналисти при откриването на Фестивала на лавандулата служебният премиер Стефан Янев в село Средно Градище, община Чирпан.

По повод думите на бившия премиер Бойко Борисов, Янев коментира, че след разговори с финансовия министър Асен Василев, е разбрал че има приходи в бюджета и тенденцията е положителна.

Борисов: Хем бюджетът е продънен, хем служебният министър откри допълнителни 1,5 млрд. лв. (ВИДЕО)

„Парламентът, след неговото сформиране след изборите, ще има възможност при разглеждане на актуализация на закона за държавния бюджет да разполага с повече пари за преразпределение“, посочи още министър-председателят, като напомни, че е важно да се намери баланс на разпределението на тези приходи до края на годината. Стефан Янев коментира и издръжката на ФК „Берое“, като препоръча футболният клуб да си търси нов спонсор.

Относно бъдещето на „ТЕЦ Марица Изток 2“ той заяви, че централата няма да спира, но ще работи на минимална мощност

Той напомни, че това е проблем, който с годините е бил затлачван и не е възможно да бъде решен само за два месеца. Служебният премиерът постави въпроса защо проблеми като тези за живота на централата и за бъдещата заетост на работещите не са били решени досега, включително с разглеждане на различни възможности за преструктуриране. 

Според Янев е много важно ръководството на Марица Изток 2 да бъде окуражено да търси пазарни решения, а не само да чака държавата, чийто ресурс е ограничен, да помага.

Секторите на икономиката трябва да се развиват балансирано – както промишлеността, така и селското стопанство, заяви още Янев. Той изтъкна, че секторът, който се занимава с лавандула в България, расте и намира реализация и добър прием на международните пазари.

„Адмирации заслужават хората, които се занимават с тази дейност и развиват това производство. Днес имаме възможност да им благодарим и да ги окуражим за това, което правят“, добави Янев.

В своето приветствие в рамките на официалното откриване на фестивала министър-председателят Стефан Янев изтъкна, че лавандулата дава поминък на все повече хора в България.

 „България е една за всички, независимо от географските ширини между Видин и Резово, между Дуранкулак и Петрич. България не е София на жълтите павета, България сме всички ние и това, което правим“, категоричен беше Янев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети