Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев: Управляващата коалиция се управлява през мобилните телефони

Политика

Стефан Янев: Управляващата коалиция се управлява през мобилните телефони

Стефан Янев: Управляващата коалиция се управлява през мобилните телефони - Tribune.bg
Снимка:

„Управляващата коалиция се управлява през мобилните телефони". Това заяви бившият служебен премиер и военен министър Стефан Янев.  

Той подчерта, че в самата коалиция механизмите за взаимодействие не работят. Според бившият служебен премиер изгонването на посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова е крайна мярка:

„Никой посланик няма право да се меси във вътрешните работи на една държава. Въпросът е на преценка дали с изказвания и с действия посланикът се намесва във вътрешните работи, или това е емоционална оценка на някого. В случая говорим за една емоционалност в поведението и фриволност на съответния вицепремиер (Асен Василев - б.р.), който е казал това. Тази комбинация на емоционалност и фриволност не е никак добре в поведението на държавник".

Той прогнозира, че след евентуално изгонване на руската посланичка двустранните отношения между България и Русия значително ще се влошат.  

По думите на Янев с приемането на Плана за възстановяване се дава зелена светлина да се харчат парите, предвидени в него:

„Дали ще потекат реки от мед и масло - това не е точният въпрос, защото това финансиране далеч не е гарантирано на базата на представения проект, както е в момента".  

Стефан Янев обяви, че споделя съмненията, възникнали с компанията „Джемкорп", която предлага „проекта с т.нар. батериен парк". По думите му има и допълнителна информация, която потвърждава споменатите факти, пораждащи съмнения:

„Ако се потвърдят официално, най-вероятно ще бъде спряно финансирането от ЕК за този проект", прогнозира той.    

„Позицията на премиера Кирил Петков за РСМ показва непознаване на проблема - непознаване на историческата част и неразбиране на перспективата, която стои оттук нататък. Бързането е под външно въздействие, което не е в националния ни интерес", коментира бившият служебен премиер пред БНР.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети