Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стоилов: Не ни възприемат като алтернатива, ръководството и председателят носят отговорност

Политика

Стоилов: Не ни възприемат като алтернатива, ръководството и председателят носят отговорност

Снимка:

Стоилов и Крум Зарков са поискали оставката на Корнелия Нинова

Социалистите Янаки Стоилов и Крум Зарков поискаха оставката на Корнелия Нинова след резултатите от изборите.

„В деня след изборите обсъдихме резултатите, нямаше различия, че БСП претърпя тежка загуба. По-лошото е, че тя идва след пълен мандат в опозиция. Това показва, че огромна част от хората не само не ни възприемат като алтернатива, но дори и като категорична опозиция“, каза проф. Стоилов пред Bulgaria on Air.

Той подчерта, че всички те носят солидарна отговорност.

„Този ръководен екип носи отговорността и тя включва и председателя. Самият аз поради тази причина заявих моята оставка от позицията, която заемам като председател на Комисията по идейно и програмно развитие. Това би било рискована стъпка. Но немалък брой от избирателите на БСП гласуваха за нас поради последователността на партията, а не толкова за начина, по който е възприемана“, допълни Янаки Стоилов.

По думите му развръзката на изборите е настъпила още през миналата година.

„Въпреки че БСП заяви подкрепа за протестите, тя не се включи организирано в този процес, не предложи свое виждане за развръзката му. А кампанията вместо да помогне увеличи тези разлики, които надминаха очакванията ни“, коментира Стоилов.  


Коментари (3)

Крумчо сега ще има поле да се развихри и да малтретира нЕкои от синодалните баби , старци и артефакти на Столетницата ! Така меракът му да трепе най-после ще бъде реалност ! Давай , Крумчо , давай мамин !
08.04.2021 19:35 / Отговор
Бай Гроздан Честито на крушовишката биволица! Тя му се радваше на Крумчо, нека сега пак да му се порадва, преди такива като Крумчо да са я турили на фурна, стрина им Курна - с едно лимонче в зурлата!
08.04.2021 20:52
attropo Самоизяждането продължава с пълна сила!
08.04.2021 22:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още