Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стоян Мирчев обвини Петков и Василев в „бракониерство“ на БСП, очаква Радев да се разграничи от тях

Политика

Стоян Мирчев обвини Петков и Василев в „бракониерство“ на БСП, очаква Радев да се разграничи от тях

Стоян Мирчев обвини Петков и Василев в бракониерство на БСП, очаква Радев да се разграничи от тях - Tribune.bg
Снимка:

Тепърва предстои процедурата по издигане на нашата кандидатпрезидентска двойка, допълни социалистът

„Не ни правят добро впечатление тези опити за „политическо бракониерство" от страна и на президентската администрация във връзка с новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. Изходът е един – президентът Румен Радев да се разграничи от тези информации, че човек от неговата администрация е подпомагал за контактите на Петков и Василев с партия „Екогласност“, която е част от нашата коалиция“, каза пред БНР депутатът от БСП Стоян Мирчев.

„Бракониерстването обаче в политиката, от хора, които казват, че са морални в политиката, а правят такива опити - явно ти не си представител на този нов морал и нова политика, за която пледираш...Това е доста нередна игра... Това е мръсна игра под масата, надявам се и г-н Румен Радев да се разграничи от тях... Става дума за г-н Копринков от президентството, аз съм сигурен, че това е името зад тази нечиста практика, която се опитва да се наложи...", допълни Мирчев.

„По съществото си Асен Василев и Кирил Петков са десни хора, политиките им са десни, така че не вярвам да привлекат голяма част от левите хора. БСП е партия, която има силно чувство за самосъхранение и по-скоро трябва да се притесняват колегите от “Демократична България“. Когато някой твърди, че няма ляво и дясно, това значи, че той стои най-вдясно. Много е ясно, че левите политики се борят за намаляване на неравенството в обществото, а десните ги увеличават. Така че не може с десни мерки да се правят леви политики", коментира Стоян Мирчев.

Той припомни, че за бракониерстване в партията левицата говори от доста време: „Всеки има право да прави партия и да бъде избиран. Но когато искаш да променяш една страна и казваш, че досегашният модел на управление е бил грешен и ти си новият морал, трябва да се държиш морално. Неслучайно беше направен този опит с „Екогласност“, защото това щеше да посегне на цялата наша коалиция“, обясни Мирчев и определи този акт като нередна игра.

Относно предстоящите президентски избори социалистът обясни, че „тепърва предстои процедурата по издигане на нашата кандидатпрезидентска двойка. Сигурен съм, че Румен Радев и Илияна Йотова ще имат редица номинации. При нас процедурите винаги са били такива, че започват отдолу нагоре в партийните структури да се правят съответните предложения". Стоян Мирчев уточни, че в момента започват две процедури - по номинации за народни представители и за кандидатпрезидентската двойка.

Националният съвет ще даде оценка за изминалия мандат на президента. „БСП водеше борба срещу порочния модел на управление на ГЕРБ и ДПС четири години вътре в парламента, но и президентът също водеше и точно тази съвкупност от нашата битка в Народното събрание и непримиримостта на президента срещу този модел, доведоха до края на този модел“, обясни Мирчев.

„Ние бяхме най-мъдрата партия в изминалото Народно събрание, която наистина положи максимални усилия България да има макар и временно правителство, което да успокои нещата в страната ни и да реши поне няколко основни проблема“, отбеляза Стоян Мирчев.

Депутатът от БСП е категоричен, че левицата няма как да носи отговорност за двете служебни правителства на президента, тъй като никога не са се месили в работата на Румен Радев. По думите му, в служебния кабинет БСП има само един представител и това е Янаки Стоилов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети