Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стоянов: Това, което ще дадем на Украйна, няма да накърни отбранителните ни способности

Политика

Стоянов: Това, което ще дадем на Украйна, няма да накърни отбранителните ни способности

Стоянов: Това, което ще дадем на Украйна, няма да накърни отбранителните ни способности - Tribune.bg
Снимка:

„Въоръжението, което се предоставя е в две насоки в два списъка. В първия списък, който е големият по обем е директно предоставяне на Украйна, а вторият списък е за тренировъчната мисия в Полша или Германия според потребностите на украинската страна. Категоричен съм, че това, което се предоставя и в двата списъка няма по никакъв начин да накърни отбранителните способности на нашата армия", коментира служебният министър на отбраната Димитър Стоянов след заседанието на комисията по отбрана.

Министърът посочи, че след ратификацията в Народното събрание има още една стъпка, за да се предостави въоръжение на Украйна.

„Следва да има указ на президента, който да потвърди закона за ратификация. Решението е на президента, нека да го оставим да вземе своето решение. Това е детайл, преди който детайл ние няма как да предоставим военното имущество на украинската страна", отбеляза Стоянов.

Министърът призна, че наш съюзник е изявил желание да ни предостави техника, но това е в начален етап и поради тази причина той отказа да даде повече подробности.

„За Сухопътни войски става въпрос", уточни силовият министър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети