Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стоянова: Радвам се, че депутатските заплати ще се даряват, а не просто да се замразят

Политика

Стоянова: Радвам се, че депутатските заплати ще се даряват, а не просто да се замразят

Стоянова: Радвам се, че депутатските заплати ще се даряват, а не просто да се замразят - Tribune.bg
Снимка:

Това е акт, който всеки за себе си може да вземе – в това число и президентът, и магистратите

„Радвам се, че депутатските заплати ще се даряват, а не просто да се замразят. Парите ще отиват по сметките на здравното министерство, а оттам за медиците, за техните облека, за тестове, за всички, които имат нужда. Това за мен беше по-правилното решение отколкото просто да останат в бюджета”. Това коментира пред NOVA председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ.

„Мисля, че депутатите могат да си позволят да останат следващите два месеца без заплати. Това беше жест на солидарност. Ние взехме това решение по различен начин – че даряваме заплатите, а не спираме тяхното изплащане. Защото иначе трябваше да бъдат засегнати и заплатите на президента, премиера, министрите, магистрати“, уточни тя.

По думите ѝ това е акт, който всеки за себе си може да вземе – в това число и президентът, и магистратите.

Решението за депутатските заплати беше взето вчера след повече от 14 часа дебати в НС.

„Мярката 60/40 е предназначена за работещите бизнеси. Не трябва да забравяме, че ние сме я приели и ще я изпълняваме, не е нужно да развяваме коя точно политическа формация я е предложила. Ние искаме колкото се може повече фирми да се възползват от нея, за да съхраним бизнеса, да тече кръвта в тези бизнес структури“, каза Стоянова.

„Дълг от Международния валутен фонд е опция, която трябва да я имаме. Едно финансиране не е свързана с влошена икономическа ситуация, а възможност за ликвидност, ако другите възможности ги няма или са много скъпи. Празната хазна, не съм съгласна с г-н президента. Какво значи, че сме лъгали, че хазната е пълна, а тя всъщност е празна. Естествено, че се очаква дефицит заради извънредното положение не само у нас, но и в Европа, и в света. Затова очакваме спад на приходите – от 2.4 милиона лева до евентуален дефицит до 3 милиарда и половина“, каза още Стоянова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети