Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стойчо Стойчев: Манолова се държи като политически пенкилер

Политика

Стойчо Стойчев: Манолова се държи като политически пенкилер

Стойчо Стойчев: Манолова се държи като политически пенкилер - Tribune.bg
Снимка:

Всички я помним като острие на БСП, като защитник на Орешарски, тя се нуждае от партийна подкрепа, смята политологът

„Мая Манолова се държи като политически пенкилер, който е подготвен за всякакви постове или има поне желание да се предложи. Омбудсманската институция ѝ се видя тясна. Там няма възможност да реализира своите мащабни планове. Очевидно има амбиции за по-голяма реализация. Тази по-голяма реализация преминава през партии“. Това коментира политологът доц. Стойчо Стойчев пред БНТ за кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Той е категоричен, че ако Манолова няма подкрепа от партия, тя не може да стане дори кмет. Политологът посочи и че в проучванията се отчита като сила нейната надпартийност и припомни, че тя не е ново лице за политиката.

„На „Позитано“ виждат тази битка на повторение на президентските избори. Но нещата са различни. Първо, тя не е мъж, генерал. Тя не е нова за политиката. Напротив. Всички я помним като острие на БСП, като защитник на Орешарски и неговия кабинет, като активен участник в Костинбродския случай. Много трудно се излиза от това амплоа и се влиза в другото – на непартиен и неопетнен кандидат“, коментира Стойчев.

„Въпросът е как след това тя ще формира мнозинство в общинския съвет, ако стане кмет на столична община. Тя излиза със семпло послание – „да върне София на хората“, каквото и да означава това“, посочи той. Стойчев изрази и несъгласие с това, че столицата се отдалечила от хората. Той даде и пример с квартала, в който живее и посочи, че от общината реагират много бързо при подадени сигнали.

Политологът Страхил Делийски коментира, че не е изненада, че БСП подкрепят Манолова.

„Как ще си взаимодействат, какви механизми ще произведат, на базата на какво ще се случи подкрепата. Аз очаквам да се излезе с някакъв програмен документ, който да е основа за общи политически действия“, коментира той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ АБЕ ДРоГАРЮ ☭, Всички помним И ПОЖАРНИКАРА "БУДА“☭ като КОМУНИСТ И МУТРА ОТ СИК, ЗАЕДНО С ПАШАТА И МАРГИНИТЕ, АМА ВИЕ ПЛЯМПАТЕ ТОВА, ЗА КОЕТО ВИ Е ПЛАТЕНО....
17.09.2019 11:02 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети