Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Свастика на протеста срещу Гешев

Политика

Свастика на протеста срещу Гешев

Свастика на протеста срещу Гешев - Tribune.bg
Снимка:

Има арестуван пред президентството

Свастика се появи на протеста пред президентството срещу избора на Иван Гешев, предаде ПИК.

Подобно деяние е противоконституционно в България и мъжът е бил арестуван.

Проявата има предизборен характер в подкрепа на кандидата на ДБ за кмет на София Борислав Игнатов. По думите на очевидци полицаите са се намесили срещу незаконната проява, но никой от присъстващите от партията не се е възмутил.

Нацистките прояви не са нищо ново за ДБ, след като само преди дни Тома Белев написа, че евреите са се „возили безплатно на конските вагони“.

Съобразно чл. 108 ал. 1 от Наказателния кодекс, „Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева."

През юли т.г. беше внесено предложение за завишаване на размера на наказанието лишаване от свобода: за престъплението по чл. 108 ал. 1 - от три, на пет години, а за престъплението по чл. 108 ал.2 НК - от две, на пет години.

Главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на Организацията на евреите в България "ШАЛОМ" доц. д-р Александър Оскар, вътрешният министър Младен Маринов и заместник - министърът на външните работи Георг Георгиев, национален координатор за борба с антисемитизма, внесоха писмо в Народното събрание. То е адресирано до парламентарните групи на "Воля - Българските родолюбци", "БСП за България", "ПП ГЕРБ", "Обединени патриоти" и "Движение за права и свободи".

Те предложиха на депутатите да се възползват от правото си на законодателна инициатива и да внесат и подкрепят в парламента проект на Закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, който да предвиди завишаване на размера на предвиденото наказание лишаване от свобода за престъпленията по чл. 108 ал. 1 НК /проповядване на фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменение на установения от Конституцията обществен и държавен строй/ и по чл. 108 ал. 2 НК /опетняване на герба, знамето или химна на Република България или знамето или химна на Европейския съюз/.

След просташката проява на ксенофоба Тома Белев партията му, която едва вчера се извини, явно вече днес не съжалява - напротив.

Проявите на разпространение на фашистка идеология, под различни форми, са опасна тенденция и не трябва да бъдат толерирани!

Tribune.bg призовава компетентните органи да вземат незабавни мерки!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Антон Явно Тома Белев, който коментира спасените евреи, е бил на протеста! Белев се доказа като истински фашист!
28.10.2019 11:06 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети