Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Светлана Шаренкова: Нинова налага лична воля за отстраняването на Кирил Добрев

Политика

Светлана Шаренкова: Нинова налага лична воля за отстраняването на Кирил Добрев

Светлана Шаренкова: Нинова налага лична воля за отстраняването на Кирил Добрев - Tribune.bg
Снимка:

Жаблянов пък попита как г-жа Нинова изключва членове на партията, след като е в оставка

„БСП върви към еднолично управление. Решението за Кирил Добрев е взето или на подпис, или по телефон. Доста хора не знаеха за него. Тук има налагане на лична воля на председателя в оставка Корнелия Нинова. Няма никакви доказателства за обвиненията към него“.

Това заяви в студиото на „Твоят ден“ Светлана Шаренкова, член на НС на БСП.

По думите ѝ цветущият език на Добрев не се харесва на по-възрастните социалисти, за разлика от по-младите. Шаренкова обясни, че БСП винаги се е гордяла със своята демократичност, но „изведнъж трябва да изключваме наш другар със своята диря в партията. Един от основателите на младежкото движение“, заяви социалистката.  За нея големите грешки са започнали с изключването на бившия председател Георги Първанов.

„То беше противоуставно и неправилно. Той изправи партията на крака, а преди него тя беше на дъното. Тогава поне Станишев имаше доблестта да направи публично заседание. Аз съм категорично против изключването на Добрев“, заяви тя.

По-рано в студиото на „Здравей, България” Валери Жаблянов, бивш член на БСП обясни, че не може председателят, който е довел партията до три катастрофи, да започне чистка вътре в нея.

По думите му изключването на Добрев е поредния акт, в който левицата демонстрира своята недемократичност пред българското общество. Жаблянов попита как г-жа Корнелия Нинова изключва членове на партията, след като е в оставка.

„Много известни политици от БСП  бяха дистанцирани от ръководството на партията. Това беше направено под предлог, че се провежда реформа в партията. Тя приключи със загубени 700 00 гласа на изборите. Така няма как да се покачи общественото доверие”, каза още Жаблянов.

Кадър/ Нова телевизияКадър/ Нова телевизия

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати