Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Младежкото обединение в БСП: Продължават репресиите върху дългогодишни членове на БСП

Политика

Младежкото обединение в БСП: Продължават репресиите върху дългогодишни членове на БСП

Младежкото обединение в БСП: Продължават репресиите върху дългогодишни членове на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Те се обявиха против изключването на Кирил Добрев от редиците на левицата

И Младежкото обединение в БСП се обяви против изключването на Кирил Добрев от редиците на левицата. Това става ясно от публикуваната от тях позиция.

„За пореден път ръководството на Българска Социалистическа Партия показа, че диалогът, другарството и разговорът помежду ни отдавна не са на дневен ред. Вместо това продължава порочната практика на изключване, наказания и репресии върху дългогодишни членове на БСП - тайно, анонимно и „на подпис“. Ние от Оперативното бюро на Младежкото обединение в БСП смятаме, че е време тази практика да бъде спряна.“ пишат още те.  

„Уважаеми другари, членове на ИБ на БСП, Защо се страхувате от различното мнение? Защо бягате от хората, които не са съгласни с вас и вашите становища? Защо най-демократичната партия в #България се държи като съдник на свои и чужди, които имат доблестта да кажат какво мислят? Защо не заявихте категоричната си подкрепа към президентската двойка Радев – Йотова? Защо членовете на партията по места не спират да бъдат подлагани на натиск заради етикетите „човек на този и онзи“?“, питат от организацията и допълват:

„Другари, въпросите към вас са много, проблемът е, че вие отнехте трибуната на членовете на Националния съвет на БСП да ги зададат свободно и директно.

Другари, На БСП и предстои Конгрес през месец януари. Кой и защо има интерес от поредното вътрешно противопоставяне преди него? БСП има остра нужда от определяне на бъдещата посока, която партията трябва да поеме. Необходим е разговор по въпросите за бъдещето на партията, левите политики и идеологията, а не поредните вътрешнопартийни противопоставяния.

Другари, Българската социалистическа партия е съществувала 130 години именно заради различните мнения и намирането на решение в процеса на спор. Без тези дебати БСП ще се срине стремглаво. Нека не се съсредоточаваме в това кой „враг да бъде изключен“, а да обединим усилия, за да може партията да поеме по пътя на успеха. Целта не е един или двама да получат „правилните позиции“ в изпълнителната власт, а партията да я има и след 10 години.

Другари, Нека лявата идеята, принципите на социалдемокрацията и свободата на словото останат част от плановете на Българската социалистическа партия. В противен случай краят се вижда.“, завършват те.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати