Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тагарев: Нови боеприпаси не са давани на Украйна от последната военна помощ

Политика

Тагарев: Нови боеприпаси не са давани на Украйна от последната военна помощ

Тагарев: Нови боеприпаси не са давани на Украйна от последната военна помощ - Tribune.bg
Снимка:

Нови боеприпаси не са давани на Украйна от последната военна помощ, която оказахме, коментира пред БТВ военният министър Тодор Тагарев.

По думите му все още БТР-ите за Украйна не са изпратени.

„България е жертва на руската пропаганда, аз съм един от хората, които са любимите жертви на руската пропаганда“, посочи Тагарев.Министърът потвърди, че в началото на 2025 година се очакват и първите два изтребителя F-16.

„Това че купуваме нещо на чертеж, трябва да заглъхне“, настоя Тагарев. Той обясни, че в ТЕРЕМ могат да се ремонтират военните машини „Страйкър“.

„Самите машини ще ги получим в средата на 2025 до средата на 2028 година. Седем самолета F-16 са в различен етап на изграждане в завода на САЩ. Първият е в най-напредналата фаза - насовата част му е готова“, уточни военният министър.

Тагарев се е чул с председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, като не успя да даде конкретен отговор дали се е извинил на Пеевски или не, че не са били поканени народните представители за Богоявление. Министърът сподели, че усеща подкрепата на парламентарната група на ПП-ДБ, включително и на премиера акад. Николай Денков.

„Целият кабинет има ясна евроатлантическа ориентация, достатъчно подкрепа в Народното събрание и не е важно кой ще остане, а е важно да се продължи работата по правилния път“, увери Тагарев. Той е готов да остане начело на Министерство на отбраната, но ако не получи такава - с удоволствие ще се върне към академичната дейност.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети