Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Татяна Дончева: Който отговаря за Слави Трифонов, трябва да му осигури подписа за споразумение

Политика

Татяна Дончева: Който отговаря за Слави Трифонов, трябва да му осигури подписа за споразумение

Татяна Дончева: Който отговаря за Слави Трифонов, трябва да му осигури подписа за споразумение - Tribune.bg
Снимка:

Направихме всичко възможно, за да вразумим тези хора, обясни тя

„ИТН с великите 65 от 240 депутати тръгна да налага диктат на останалите политически сили. Това е неприемливо“, заяви по БНТ Татяна Дончева, заместник-председател на НС и депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Тя подчерта, че съставянето на правителство в един фрагментиран парламент изисква съгласие и споразумение.

Според нея думата на Слави и неговите сценаристи има вече все по-малко значение.

Тя категорично опроверга тезата на Тошко Йорданов, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ са ги предали.

„Партиите на промяната могат да си взаимодействат, но това не означава, че те трябва да са съгласни по всички въпроси. От ИТН притискаха Мая Манолова за подкрепа с аргумента, че са приятели и тя трябва да ги подкрепи“, каза Дончева.

Тя посочи, че Петър Илиев е последният, но не решаващият аргумент, за да не получат тяхната подкрепа за кабинет. Спорен нея ИТН имат сериозни проблеми в програмата си и не знаят как се прави политическо споразумение.

„Йорданов знае кой от неговите депутати от коя търговска структура идва и трябва да говори малко по-обрано, а не така смело“, препоръча Дончева.

„Направихме всичко възможно, за да вразумим тези хора“. За нея самонадеяността е попречила за кабинет на ИТН. Не е разумно по думите ѝ избори през октомври. Договорките за третия мандат трябва да станат по класическия начин - със споразумение. „Който отговаря за Слави Трифонов, трябва да му осигури подписа за това споразумение“, смята тя.

Разумното е да се направи кабинет с участието на всички политически сили без ГЕРБ и ДПС с хоризонт следващата пролет“, категорична е Татяна Дончева.

Тя коментира и скандалите около предложения за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев, който е консул на Барбадос. Да си почетен консул в България е не само престижно, важно и мазно - Цветелина Бориславова, Мишо Бирата, Георги Гергов и други известни хора са почетни консули. Всяка държава решава какъв обхват ще има за тях като привилегии и имунитети, но такива се полагат. Те имат имунитет по отношение на наказателно преследване, освободени са от данъчни правила, има специална закрила, обясни Дончева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети