Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Татяна Дончева: Тикат ни за вицепремиер почетен консул на Барбадос

Политика

Татяна Дончева: Тикат ни за вицепремиер почетен консул на Барбадос

Татяна Дончева: Тикат ни за вицепремиер почетен консул на Барбадос - Tribune.bg

В правителството, което ИТН предлага, няма хора с капацитет, казва още депутатката

„Хората в кабинета имат не просто значение, а ключово значение. Има също такова значение, все едно ние сега да заменим трупата в Народния театър“, заяви Татяна Дончева от ИБНИ пред БНТ по повод кабинета на Слави Трифонов.

По думите й вината за сложната политическа ситуция не трябвало да се стоварва върху Румен Радев.

„Проблемът е резултат от последните 20 години и чалгизирането и опростачването на нацията. В това правителство, което ИТН предлага, няма хора с капацитет. Единствено кандидатката за социален министър има нещо добро в биографията си“, заяви още Дончева.

Според нея, когато се тика за вицепремиер почетен консул на Барбадос, който има в кантората си 6 счетоводителки, за да правят финансови транзакции, има проблем.

“ИТН ни представиха кабинет без да имаме думата. Задължително е да се знае всички от предложения кабинет какво са работили и с кого са работили през последните 10 години. Искали да преразглеждат плана за Брюксел, ама ние сме извън всякакви срокове. Говорят ни за актуализация на бюджета, а то дойде вече време за новия бюджет“, ядоса се Дончева.

Припомняме, че днес Румен Радев подписа указа за кабинета представен от ИТН и кандидат-премиера им Пламен Николов. Само до дни трябва да стане ясно дали въпросните министри ще съберат достатъчно гласове в пленарна зала, за да може да се състави правителство. До този момент категорична подкрепа не са дали нито ИБНИ, ДБ, както и БСП, от които партията на Трифонов очаква гласове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети