Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петкова: Не стои въпросът да има правителство, начело на което да не е Борисов

Политика

Теменужка Петкова: Не стои въпросът да има правителство, начело на което да не е Борисов

Снимка:

„Успяхме да постигнем много сериозни резултати в рамките на мандата ни. Мисля, че хората ще оценят това, което сме направили”, заяви министърът на енергетиката и водач на листата на ГЕРБ в Търговище Теменужка Петкова пред Нова ТВ.

„Ние от ГЕРБ изпълняваме ангажиментите, които сме поели пред българските избиратели. Опитваме се да вършим работата си като управленци. Вече 4 години, смея да твърдя, че имаме успешен мандат с нашите коалиционни партньори. Концентрацията ни е към това да свършим нашата работа и нашите ангажименти”, каза още тя.

„Надяваме се нашите коалиционни партньори от „Обединени патриоти“ да успеят да преминат необходимата бариера на изборите и да могат да влязат в парламента”, допълни Петкова.

Запитана дали има съмнения в честността на предстоящия вот, тя отговори че няма притеснения. „Изборите не се осъществяват от нито една политическа сила. Има си съответни органи, които отговарят за това. Ние, политиците, нямаме досег до тази организация”, посочи тя.

По думите ѝ е нормално след вота да има и недоволни от резултатите. „Важно е да зачетем волята на българските граждани. Единствено тя има значение”, коментира Петкова.

Тя бе категорична, че когато една политическа сила спечели изборите, няма нищо по-логично от това нейният лидер да бъде министър-председател.

Според нея пред ГЕРБ не стои въпросът да има правителство, начело на което да не е Бойко Борисов. „ГЕРБ има своя лидер - един министър-председател, който е много уважаван и ценен в Европа и в рамките на ЕС от нашите стратегически партньори, така че пред нас този въпрос не стои. Смятаме, че когато една политическа сила спечели изборите, няма нищо по-логично от това нейният лидер да бъде министър-председател. Нека да видим какво ще кажат българските граждани. Само те могат да кажат кой ще управлява България“, посочи Петкова.

„На България ще ѝ трябва стабилно управление в следващите няколко години, защото предстоят нелеки години, в които трябва да бъдат преодолени последствията от COVID-19. Ще бъдем изправени пред много важни задачи – да преодолеем здравната и икономическата криза, но предстои да се изпълнят и много важни приоритети, свързани с трансформацията на икономиката в ЕС, прехода към нисковъглеродна икономика и др. Тези дейности предполагат наличието на едно стабилно управление“, допълни тя.  


Коментари (2)

Тартаковер "...ГЕРБ има своя лидер - един министър-председател, който е много уважаван и ценен в Европа.."
Как няма да е уважаван, като ги еб- с 200 ? Уважаван е и в България, особено от онази Проста кърджалийска..., която го гледаше мазно и с влажен влюбен поглед, когато я придърпа да я целува по косата.
Уважаван е и от всички българи, като ги завлече на последно място в Европа, закотви ги здраво там и си напълни чекмеджетата със злато и едри банкноти.
Уважават го калинки, уважават го мисирки, уважават го тулупи. Надявам се силното "уважение" да проличи на предстоящите избори. След което да бъде уважен и от Бай Ставри.
В обратния случай ще потвърдим думите на Оруел" " НАРОД, КОЙТО ИЗБИРА КОРУМПИРАНИ САМОЗВАНЦИ КРАДЦИ И ПРЕДАТЕЛИ, НЕ Е ЖЕРТВА !
СЪУЧАСТНИК Е !"
02.03.2021 11:02 / Отговор
Отговор Какъв ти е проблема Бе Таракане, ревнуваш че си по-голяма п'ка от кърджалийската ли ? Къде си живял преди Борисов ,че нагло да твърдиш,че ни е завлякъл на последно място? Лъжеш като тъп ,нагъл, дърт комунист, и си въобразяваш че някой ще ти се върже ли?
02.03.2021 12:25

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още