Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петкова: Предстоят ни тежки времена, новият дълг е резултат от управлението на кабинета „Петков”

Политика

Теменужка Петкова: Предстоят ни тежки времена, новият дълг е резултат от управлението на кабинета „Петков”

Теменужка Петкова: Предстоят ни тежки времена, новият дълг е резултат от управлението на кабинета Петков - Tribune.bg
Снимка:

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова коментира в студиото на „Денят на живо” по NOVA NEWS проблемите и решенията на кризите в държавата. Тя каза, че всички партии в българския парламент трябва да намерят начин да говорят по между си, в противен случай не могат да бъдат решените проблемите.

Петкова заяви, че ГЕРБ – СДС ще направят всичко възможно, за да има редовно правителство.

Тя каза, че данните, които е представила служебния финансов министър Росица Велкова са изключително притеснителни. Според тях на България предстоят „сложни и тежки времена”. Дефицитът, който се очаква в края на тази година е 5,4% от БВП.

 „За проектобюждета за 2023 година прогнозите също са много обезпокоителни. Дефицит от 6,6% от БВП. Необходимост от генериране на нов дълг – 16 млрд. В следващите три години ние трябва да генерираме нов дълг, който е в размер на 48 млрд. лв.", каза Петкова. Тя направи сравнение: "Тези 22 правителства, които управляват след комунизма са натрупали дълг, който е в размер н а37 млрд. лв. и допълни, че новият  дълг е резултат от управлението на предишното коалиционно правителство.

Според Петкова на българите предстои тежка зима. „Това което трябва да се направи е да се помисли за мерки, които да компенсират бизнеса във връзка с високите цени на електрическата енергия, природния газ.” Тя каза, че предния ден ГЕРБ – СДС са внесли в Парламента пет решения – антикризисни мерки.

Петкова е категорична, че Балкански поток няма как да бъде застрашен и че той е свързан на пет места с българската газопреносна мрежа.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети