Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петкова: В настоящия момент България повече от всякога има нужда от стабилно управление

Политика

Теменужка Петкова: В настоящия момент България повече от всякога има нужда от стабилно управление

Теменужка Петкова: В настоящия момент България повече от всякога има нужда от стабилно управление - Tribune.bg
Снимка:

Като завещание от ПП получихме липса на сигурност по отношение на доставките на природен газ и галопиращи цени на енергоресурсите, заяви бившият енергиен министър

„Управлението на „Продължаваме Промяната“ остави в завещание поредица от кризи във всяка една сфера от обществения живот. Сякаш една от най-тежките кризи е в сектор „енергетика“. Той има структуроопределящо значение за икономиката на страната, той е пряко свързан с националната сигурност и касае пряко българския бизнес и семействата. Като завещание от ПП получихме липса на сигурност по отношение на доставките на природен газ, галопиращи цени на енергоресурсите, несигурност и нестабилност в сектора. Това доведе до дестабилизация в цялата икономика. Трябва да бъдат предприети максимално бързи, адекватни и компетентни действия, така че да можем да преодолеем последиците от кризата, която ПП ни завеща“. Това заяви бившият енергиен министър и кандидат за народен представител на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова пред Нова телевизия по време на предизборен дебат.

Петкова добави, че природният газ не е осигурен. Като причина за това тя посочи управлението на „Продължаваме Промяната“. „Купува се ден за ден, на възможно най-високата цена“, е нейното мнение.

Тя отбеляза, че „Продължаваме Промяната“ са си направили „един огромен пиар“ с това как са прекратили доставките на газ от „Газпром“, а впоследствие са сключили договор с посредници, които доставят отново газ от „Газпром“, но с 28% по-висока цена.

„Ние много ясно сме заявили каква е нашата позиция по отношение на доставките от „Газпром“, и тя е за пълна диверсификация, 100% диверсификация на доставките за България на природен газ“, каза Петкова, като подчерта, че става въпрос за всичко различно от „Газпром“.

По думите й в настоящия момент България повече от всякога има нужда от стабилно управление.

„Ние от ПП ГЕРБ и нашите партньори от СДС сме доказали през годините, че можем да управляваме, можем да носим отговорност и че можем да правим коалиции“, посочи Петкова.

„Нашият лидер няма как да се пенсионира. Ние видяхме как беше пенсиониран единият от лидерите на ПП, той беше пенсиониран в рамките на шест месеца престой в управлението. Хората казват кой, докога и как ще управлява“, категорична е Теменужка Петкова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети