Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Терзийски към Рашков: Приписа си постижение в МВР, за което беше против

Политика

Терзийски към Рашков: Приписа си постижение в МВР, за което беше против

Терзийски към Рашков: Приписа си постижение в МВР, за което беше против - Tribune.bg
Снимка:

"Вече бившият министър на вътрешните работи за "довиждане" се опита да си припише постижение, за което не само няма никаква заслуга, но дори бе против - заедно с подкрепящото го мнозинство. А именно - повишаването на възнагражденията на служителите в МВР с близо 20% при актуализацията на Държавния бюджет.

Такива средства не само не бяха предвидени в проекта, внесен от Министерски съвет, но дори и при гласуването в бюджетната комисия на Народното събрание, в която аргументирах нашето предложение, представителите на управляващата коалиция бяха "против" с 11 гласа - стенограмите са публично достъпни на сайта на Парламента”. Това написа във Фейсбук профила си бившият министър на МВР Христо Терзийски.

„Заплатите на полицаите бяха повишени по предложение на опозицията и с гласовете на опозицията и бившите коалиционни партньори на управляващите. Достойното възнаграждение на служителите на МВР бе кауза, зад която стоим още от първия ден на 47 Народно събрание и съм удовлетворен, че тя бе успешно реализирана.

Затова, когато някой се опитва да прокара една лъжа в публичното пространство - дори и тя да му е за последно, се чувствам длъжен да реагирам. Истината ще ни направи свободни!”, допълни той.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати