Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тодор Тагарев с ярък спомен в САЩ, такъв нямало в Русия

Политика

Тодор Тагарев с ярък спомен в САЩ, такъв нямало в Русия

Тодор Тагарев с ярък спомен в САЩ, такъв нямало в Русия - Tribune.bg
Снимка:

„Ярък спомен в САЩ ще ми остане снимката ми пред паметника на Васил Левски. Такъв например няма в Руската Федерация“, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той е на изслушване в Народното събрание по искане на БСП относно посещението му в САЩ.

Социалистите разкритикуваха Тагарев за снимката му, когато се подписва под първия боен самолет за страната ни F-16 и запитаха дали е давал някакви обещания за участие на България в Червено море.  

Според депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев това е една рутинна визита и според него голямата новина е размразяването на отношенията и диалога със САЩ, който бил замразен през последните две години.  

БСП обявиха, че Тагарев е бил приеман от треторазрядни чиновници. „Едва ли не сте подритван като мръсно коте. Това е обидно за България“, заяви Гуцанов и попита дали американски военни ще идват у нас. 

Тагарев уточни, че е имал уговорена среща с Лойд Остин, но той е бил приет в болница, затова е провел среща с неговият единствен заместник, както и с всички по веригата, които имат отношение към поръчаното от страната ни въоръжение. 

„Двама български моряци са похитени от хутите. Два дни по-късно вие правите изявление, че ще се включим в операцията в Червено море. Сестрата на един от моряците ви звъни по телефона, за да ви каже, че според изявление на хутите, всеки който става част от този конфликт ще бъде считан за враг. Това означава, че похитените българи ще станат военнопленници с всички последствия от това. Вие пък питате: „те още ли не са освободени“, заяви Тошко Йорданов от ИТН.

Тагарев заяви, че не е получавал информация от сестрата на един от похитените, но потвърди, че е разговарял с нея. „За нас е важно да поддържаме контакти с нашите съюзници, затова обмисляме различни варианти с които да се включим. Основния е офицер за връзка“, заяви Тагарев. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети