Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Белев: Ще разочаровам някои „демократи“, които се подмокриха как се разпада „Зелено движение“

Политика

Тома Белев: Ще разочаровам някои „демократи“, които се подмокриха как се разпада „Зелено движение“

Тома Белев: Ще разочаровам някои демократи, които се подмокриха как се разпада Зелено движение - Tribune.bg
Снимка:

Членът на националното ръководство на Зелено движение Тома Белев съобщи, че партията се отказва от намерението си да се закрие и раздели на две формации. Решението е било ревизирано на ново събиране на Националния съвет, който в петък реши на Националното събрание през октомври партията да се закрие и от нея да се формират нови две.

„Видях че някои „демократи“ са се подмокрили от кеф как се разпада Зелено движение. Ще трябва да ги разочаровам - не, не се разпада, нито се закрива. Снощи след дискусия се установи, че нито един член на Националния съвет не застава зад идеята за закриване или разделяне. Няма да се гледа такава точка и на Националното събрание. Разотивай се народе, шоу няма да има“, пише още екозащитникът.

Преди да бъде взето първоначалното решение за разцепването на партията миналата седмица, бе огласен доклад на анкетна комисия, констатирал, че „Зелено движение“ е била „превзета“ от фиктивни членове, като с помощта на невалидни пълномощни малка група партийци е повлияла върху вътрешните избори в партията. В документа са описани лоши практики в различни местни организации.

Бившият екоминистър Борислав Сандов предупреди, че се правят опити да се разцепи партията чрез машинации.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети