Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: ПП, ДБ и БСП няма да имат повече от 100 депутати заедно в новия парламент

Политика

Тома Биков: ПП, ДБ и БСП няма да имат повече от 100 депутати заедно в новия парламент

Тома Биков: ПП, ДБ и БСП няма да имат повече от 100 депутати заедно в новия парламент - Tribune.bg
Снимка:

Трите политически формации – ПП, ДБ и БСП, няма да имат повече от 100 депутати заедно в новия парламент. Ако ПП искат да подкрепят ГЕРБ трябва сами да дойдат за разговори. Това мнение изрази в ефира на „Здравей, България” Тома Биков от ГЕРБ в отговор на въпрос кого вижда като партньор партията  му след изборите.

„Не знам защо говорят тези смешни неща, че се борят за 121 депутати. Затова ние не броим депутатите. Нашата цел сме я обявили още преди два месеца. Ние и тогава, и сега, и след изборите ще кажем едно и също – България в тази сложна и тежка ситуация има нужда от антикризисно управление, от проевропейско управление, стабилизация на политическата система и излъчване на правителство в рамките на 48-ото НС. От партиите, които се чувстват проевропейски”, подчерта той.

По думите му, ако ПП се смятат за проевропейска формация би трябвало поне да са склонни поне на разговори. „Иначе ние нямаме абсолютно никакво желание да управляване заедно с ПП. Смятам, че разговор трябва да се води с всеки, включително с партии – едни ще са в опозиция, други ще са в управлението, но политическият диалог трябва да бъде възстановен в неговия нормален вид”.

„Имаме достатъчно варианти за премиер и на този етап не бива да изключваме нито един от тях. Г-н Борисов е бил вече три пъти премиер и естествено той би трябвало да бъде в „късата листа”, категоричен е Биков.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети