Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Компроматната война срещу ГЕРБ започна заради нарушени интереси

Политика

Тома Биков: Компроматната война срещу ГЕРБ започна заради нарушени интереси

Снимка:

Имахме вътрешен министър от служебното правителство, който отправяше твърдения, без каквито и да е доказателства, заяви депутатът

„Обвиненията на Министерството на вътрешните работи към ГЕРБ безспорно понижиха доверието на избирателите към партията“, заяви пред Нова нюз депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков. По думите му по никое от твърденията няма конкретни доказателства.

„Имахме вътрешен министър от служебното правителство, който отправяше твърдения, без каквито и да е доказателства. Компрометирането със снимките също дойде от хора, чиито икономически интереси бяха нарушени. По време на нашето управление ние засегнахме доста такива. Въпреки бруталните действия на МВР, обвиненията и подслушванията, след изборите финиширахме с първата политическа сила”, обясни той.

Според Биков част от хората, чиито интереси са били засегнати по време на управлението на ГЕРБ, е и Васил Божков.

„ГЕРБ наруши много интереси, включително и на хора, попадащи в списъка „Магнитски”. Винаги сме били готови да платим цената си за нашите политически действия. Плащаме я и сега”, допълни депутатът.

Тома Биков коментира още, че по време на управлението на партията постовете си са напуснали редица министри. Действие, според него, показателно за това, че не се бяга от политическа отговорност.

„Дано новите управляващи да са толкова взискателни към себе си, колкото бяха и към нас”, каза още той.

Във връзка с наложения мораториум върху цените Биков коментира, че приемането на решението в този му вид е лобистко гласуване.

„Прие се нещо съвсем различно от това, което предложихме. Не искахме да завързваме изцяло ръцете на КЕВР. Искаме да бъде дадена възможност на Комисията да се справи с производството на зелена енергия. Мнозинството отказа да го направо. Предложихме и компенсации за бизнеса, също не беше прието. Мораториумът сам по себе си не решава нищо”, допълни депутатът.   

В управлението си допуснахме много грешки. Предоверихме се при подписването на договора за Добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония (РСМ)”, каза още той.

Според Тома Биков като грешка на управлението на ГЕРБ беше предоверяването при подписването на договора с РСМ.  


Топ новини

виж още

Актуална тема