Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Нинова незабавно да върне мандата, задържането му е погазване на Конституцията

Политика

Тома Биков: Нинова незабавно да върне мандата, задържането му е погазване на Конституцията

Тома Биков: Нинова незабавно да върне мандата, задържането му е погазване на Конституцията - Tribune.bg

Призоваваме Нинова незабавно да върне мандата и президентът в най-кратък срок да насрочи предсрочни парламентарни избори

 „За нас е крайно неуместно и обезпокоително, че Корнелия Нинова ще върне мандата на 15 август. За нас това е погазване на българската Конституция, която определя, че третият мандат се дава , за да бъдат водени преговори за правителство, а не да бъдат решаван въпросът с КЕВР”. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ пред журналисти в Народното събрание.

Той е категоричен, че третия мандат не се дава, за да бъдат направени стотици назначения и съмнителни сделки, а за да бъде съставено правителство.

„Изводът, който си правим, е че Нинова погазва Конституцията или най-малкото не спазва нейния дух. Тя предава както доверието на българските граждани, така и на президента Радев, който и даде мандата, за да направи правителство”, заяви Биков.

Той заяви , че БСП няма да съставят правителство, а симулират преговори.

„Те , ако мислеха да съставят правителство нямаше да върнат мандата на 15 август. Те щяха да направят правителство и след това да решават всички останали въпроси, които би трябвало да бъдат решавани от редовно правителство, а не от такова в оставка и от парламент без мнозинство. Това е разграждане на българските институции и директна стъпка към разпад на българския политически живот и българските институции.  Призоваваме Нинова незабавно да върне мандата  и президентът в най-кратък срок да насрочи предсрочни парламентарни избори”, допълни Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети