Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Петков трябваше да отиде в прокуратурата даже без да го викат

Политика

Тома Биков: Петков трябваше да отиде в прокуратурата даже без да го викат

Тома Биков: Петков трябваше да отиде в прокуратурата даже без да го викат - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Кирил Петков трябваше да отиде в прокуратурата даже без да го викат, коментира пред журналисти депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Прокуратурата предприема, доколкото виждам, едно рутинно действие и иска информация от министър-председателя, под чието ръководство са всички служби и МВР - всички органи, които събират някакви доказателства. Най-нормалното нещо е той да предостави тези доказателства на прокуратурата“, посочи Биков. Той обясни, че не намира нищо извънредно в явяването на Кирил Петков в прокуратурата.

Относно думите на президента Радев, че „миналото ще потърси реванш“, депутатът от ГЕРБ беше категоричен – „Ние не сме миналото. Ние сме бъдещето!“

Тома Биков не вижда и желание в управляващите да направят конституционни промени.

„Това е техен ангажимент. Ние им предложихме, за да бъдем ангажирани истински и те да не очакват просто нашата добра воля да сработи, да имаме съпредседател на тази комисия, която те предложиха да се състави. За тях очевидно е по-важно г-н Христо Иванов да вее байрака, пък дали ще има конституционна реформа, не ги интересува толкова много. Нямат и предложение на всичкото отгоре“, изтъкна Биков.

Той подчерта, че за да се постигне 2/3 мнозинство за промени в основния закон, са нужни отстъпки, а ГЕРБ има готови конституционни предложения.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп