Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тома Биков: Предсрочните избори са рискови, но не колкото това управление

Политика

Тома Биков: Предсрочните избори са рискови, но не колкото това управление

Тома Биков: Предсрочните избори са рискови, но не колкото това управление - Tribune.bg
Снимка:

„Едни предсрочни избори в тази ситуация са нещо много рисково, но това, което правят управляващите всеки изминал ден, ми се струва далеч по-рисково. ... Преди вот на недоверие трябва да мине актуализацията на Бюджета, която беше анонсирана от правителството, но все още не знаем параметрите ѝ“.  Това каза пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

По думите му Бюджетът на страната в момента изобщо не е в действителността, защото предвижда 5,6% инфлация и 4,8% икономически растеж.

Биков заяви, че не вярва на премиера Кирил Петков, защото неговите твърдения "винаги се опровергава след около 3-4 дни":

„Ние сме обезпокоени от всички неща, които се говорят. ... Той (премиерът - б.р.) не е договарял с правителството, защото американското правителство не търгува с газ, търгуват частни компании. Нали ще дойдат тези танкери, как ще скрием от коя компания е газа? ... Кирил Петков е човекът, който дестабилизира държавата най-тежко със своята некомпетентност. Това се отчита и в социологическите проучвания, където правителството за 5 месеца се срина“.

„БСП е по-русофилска партия от ГЕРБ и партия, в която имат повече симпатии към Путин, отколкото ГЕРБ“, каза депутатът и попита дали с позицията си, че Русия е приятелска държава на България, БСП дестабилизира правителството.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети