Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: 1,3 млрд. лв. за магистрали са разпределени по закон

Политика

Томислав Дончев: 1,3 млрд. лв. за магистрали са разпределени по закон

Томислав Дончев: 1,3 млрд. лв. за магистрали са разпределени по закон - Tribune.bg
Снимка:

Сигналът на Корнелия Нинова до Брюксел няма да попречи на страната да усвоява еврофондове

Сигналът на лидерката на БСП Корнелия Нинова до Брюксел относно разпределените от правителството 1.350 млрд. лв. за строителството на магистрали няма да се отрази на усвояването от България на средства от еврофондовете, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

„В никаква степен! Освен това – много ясно е определено кое е държавна помощ и кое не е“, коментира Дончев.

Така той отговори на обвинението на Нинова, че строителни фирми са получавали „коледен подарък“ без обществени поръчки, без конкурс или търг. Вицепремиерът беше категоричен пред медиите, че това действие на кабинета е по правилата.

„Категорично, ако едни средства са дадени през процедура за обществените поръчки, това не е държавна помощ. Това са дадени пари на някой, за да свърши някаква работа. Тук няма държавна помощ“, обясни Дончев.

„Има категоричен текст в Закона за обществените поръчки /ЗОП/ за приложимата европейска директива, където детайлно е описана процедурата. Ако едно дружество е 100% собственост на възложителя, тогава може да не се прилага плътната процедура по реда на ЗОП, но това също е режим в самия закон и няма държавна помощ“, допълни още той.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети