Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев: Министерски съвет също беше обект на хакерска атака

Политика

Томислав Дончев: Министерски съвет също беше обект на хакерска атака

Снимка:

Редица държавни институции бяха обект на атаки през последните дни

„Редица държавни институции бяха обект на хакерски атаки през последните дни, включително и Министерски съвет“. Това заяви по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

„Напълно е възможно тези атаки да се дължат на някакъв тип хакерска солидарност или ентусиазъм. Напълно е възможно да имат и други цели. Предстои да видим какви ще са последиците от изтеклите данни на НАП. Службите ще установят кой, как и защо е направил пробива, добави Дончев.

Вицепремиерът коментира и борбата с африканската чума по свинете: „Не знам дали сме изпуснали ситуацията с африканската чума по свинете, но тя е много тежка, защото достигна до промишления комплекс“.

По думите му проблем е, че мерките, които държавата предприема, не се одобряват и възприемат от хората.

„Надявам се, че няма да загубим сектор свиневъдство и щетите ще бъдат ограничени максимално. Компенсации ще има, ще направим всичко възможно да ограничим заразата“, каза още Дончев.

Вицепремиерът коментира и ветото на Румен Радев за изтребителите на F-16: „Това вето не звучи добре. Нашата държава води преговори с друга държава. Сключва се договор и изведнъж държавният глава налага вето“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още