Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: Петков е лъгал брутално

Политика

Тошко Йорданов: Петков е лъгал брутално

Тошко Йорданов: Петков е лъгал брутално - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът в оставка е взел еднолично решение и натиск върху службите за съставяне на списъци, допълни още председателят на ПГ на ИТН

„Изслушахме службите. В спокойна атмосфера разказаха за всичко, което се е случило. Премиерът е лъгал брутално“, заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов след изслушването на спешно извикания в парламента шеф на ДАНС във връзка с нотата на посланик Митрофанова срещу изгонването на 70-те руски дипломати.  

„Историята всъщност се оказа изключително по-гнусна и по-мръсна, отколкото съм предполагал. На закритото заседание премиерът е лъгал, когато го питахме разни неща. Еднолично решение и натиск върху службите за съставяне на списъци", разкри Йорданов.

Той допълни, че Петков е използвал службите. „Имате човек, който използва държавната машина за себе си“, каза още Йорданов и потвърди, че премиерът в оставка е давал устни разпореждания към председателя на ДАНС.

Той обвини Петков в лъжа. „Няма нито един доклад на ДАНС. Няма никакво решение на Съвета. Има устни разпореждания на Петков", разясни председателят на ПГ на ИТН.

Йорданов заяви, че дипломатите са изгонени не по принципа на реципрочност, а по списъци. „Има два списъка на ДАНС“, заяви той.

„Оттук нататък каквото и да последва, трябва да премиерът да каже на Външно как да постъпят. Те нямат инициативата за собствени решения. На 8 юни ние излязохме от правителството и от коалицията. На 9 юни, без това да е предвидено в този Съвет, има точка „Разни“. Няма точка „Руски шпиони“. Влиза премиерът и започва с точка „Разни“, която формулира като „Руски шпиони“, защото пада от власт. И заповядва на службите да правят това, което правят“, поясни председателят на ПГ на ИТН.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети