Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов: Петков и Чернева са обещали въпросът с РМС да се реши до юни месец

Политика

Тошко Йорданов: Петков и Чернева са обещали въпросът с РМС да се реши до юни месец

Тошко Йорданов: Петков и Чернева са обещали въпросът с РМС да се реши до юни месец - Tribune.bg
Снимка:

„Фон дер Лайен поиска от нас на срещата и от всички коалиционни партньори да кажат какво мислят за РСМ. Кирил Петков и Весела Чернева са им обещали въпросът да бъде решен до месец юни. С такова впечатление са останали в ЕС. Нещата, които обещават, са много далеч от коалиционното ни споразумение!“, това заяви пред БТВ зам.-председателят Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

Той коментира и темата с АПИ, като припомни, че втори ден въпросът остава без решение от страна на парламента. Йорданов заяви, че цялата група на ИТН са напуснали днес пленарна зала в знак на протест.

„В инфраструктурата на България има огромен проблем. Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) практически не работи и е блокирано. Не може да поправи нито една дупка, нито една мантинела, нито да построи един метър нов път“, допълни Йорданов.

„Знаейки това нещо, днес нашите партньори от ПП и БСП, включително ДБ и с гласовете на „Възраждане“, си позволиха да блокират за пореден път МРРБ. Това, което направиха е нелепо. Парите за пътища са пари, които даваме и нашите колеги ги блокират и не ги дават все едно са техни“, коментира Йорданов.

„Недопустимо е подобно нещо, за което имаме съгласие, да се играе долно. Ако това е политическа игра, това е безобразие, защото се залага животът на хората.

„МРРБ в момента е заложник и ако нещо се случи, вината не е в министър Караджов“, категоричен бе Тошко Йорданов.

По думите му проблемът от неплащането е, че нито една фирма не работи и министърът няма механизъм, с който да ги накара да работят.

Йорданов разкри, че проблемите в АПИ и МРРБ са обсъждани многократно в Минирески съвет по време на коалиционните срещи, лично Кирил Петков е редактирал текста и го дал на сътрудничката си Лена Бориславова, подписано от коалиционните партньори, Настимир Ананиев го вкарал в парламента. 

Йорданов разкри, че проблемите в АПИ и МРРБ са обсъждани многократно в Минирески съвет по време на коалиционните срещи, лично Кирил Петков е редактирал текста и го дал на сътрудничката си Лена Бориславова, подписано от коалиционните партньори, Настимир Ананиев го вкарал в парламента. „В това решение се предлага на тези фирми да се платят 50%, има комисия, която проверява всеки един договор, ако се окаже, че има корупционни практики няма да се дадат пари. Проблема е, че в момента нито една фирма не работи и министъра няма механизъм да ги накара да работят, въобще не става въпрос за плащане на цялата сума“, обяви Йорданов. Той е категоричен, че за МРРБ няма какво да се преговаря. 

Йорданов заяви, че има общо решение по отношение на МРРБ и осъзнаване на проблема и според него коалиционните му партньори го използват за разменна монета ИТН да оттегли кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ.

„Имаше и намеци от представители на МС в тази посока - че е разменна монета. Да използваш за разменна монета живота на хората срещу нещо като това кой да е гуверньор на БНБ е доста нисък морал, ако това е така“, заяви той.

Запитан дали коалицията ще се разпадне, Йорданов препрати въпроса към лидера на партията Слави Трифонов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати