Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тошко Йорданов повдигна завесата за пазарлъците по време на преговорите за кабинета

Политика

Тошко Йорданов повдигна завесата за пазарлъците по време на преговорите за кабинета

Тошко Йорданов повдигна завесата за пазарлъците по време на преговорите за кабинета - Tribune.bg
Снимка:

Правителство няма, не се знае и кога ще има. Ще се гласува ли - днес ли, утре ли. Днешното заседание на Народното събрание се превърна в леко пародийно шоу, а голямото фиаско, оказва се е било по време на преговорите между т.нар. партии на протеста и ИТН в седмицата преди внасянето на проектокабинета на „Дондуков“2.

След дни на мълчание председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов повдигна завесата за какво са се пазарили. Разкритията му бяха обявени от парламентарната трибуна в разгара на спор преди гласуването за създаване на комисия за  „Буджака“ по предложение на ДПС и ИТН. А поводът да си „развърже езика“ стана поведението на Христо Иванов, което сценаристът определи като „лицемерно“.

„Христо Иванов си позволи да лицемерничи за пореден път. Повръща ми се вече от лицемерничене. Попитахме ви дали има проблем, ако подкрепим комисия за "Буджака". Казахте, че няма. Г-н Христо Иванов заяви пред 5 човека в нашата стая на парламентарната група, че той трябва да одобри всеки един от министрите и всеки ръководител на ръководните органи. Ако това не е кадруване, аз съм баскетболист 3 метра висок.“, започна Йорданов с исканията съпредседателят на „Демократична България“, и продължи:

„Мая Манолова пък заяви пред мен и Виктория Василева: „Обещайте му нещо на Христо Иванов и после не го изпълнявайте”. Готов съм да отида на детектор на лъжата, за да потвърдя думите на тези двама лицемери”, заяви Йорданов.

 И Манолова и Иванов не му останаха длъжни: „Мога и аз да разказвам за разговори, ако искате да сляза на вашето ниво, как Трифонов ме агитираше да не се кандидатирам за кмет на София и срещу какво да не го правя. Въпреки това няма да го направя и въпреки това се явих срещу Фандъкова“, отвърна в своя защита Мая Манолова.

 „Ако искате нашите гласове е редно да имаме нормален разговор за хората, които ще изпълняваме вашите политики. Не сме искали дялове и порции. Искали сме да знаем за кого гласуваме“, отвърна Христо Иванов. „Няма да гласуваме за котки в чувал и хора без биографии. За анонимни хора, които крият добри качества“, каза още той и добави, че е получил обаждане от майка си, за да му каже, че твърде прибързано съди за предложените министри.

„Майка ми се обади и ми се скара, че имало и добри хора като на нея добро впечатление и направила министърката по ромските въпроси. Обещах й да ви кажа“, каза още Иванов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати