Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Транспортният министър видя саботаж в акцията по спасяването на кораба и започна с уволненията

Политика

Транспортният министър видя саботаж в акцията по спасяването на кораба и започна с уволненията

Транспортният министър видя саботаж в акцията по спасяването на кораба и започна с уволненията - Tribune.bg

„Служебното правителство не се е забавило, не сме пиратска държава и не можем да превземем кораба на абордаж“, обяви Христо Алексиев, като на практика повтори думите от днес на Румен Радев. Транспротния министър обяви действията на администрацията за саботаж към държавата.

Алексиев уточни, че има създаден кризисен щаб и е установил неадекватност, като днес със своя заповед е освободил директора на „Морска адманистрация“ Живко Петров и на негово място е назначил Венцислав Димитров.  

„Горивото на кораба е източено. Няма данни за сериозно изтичане на товара в морето, колегите от МОСВ всеки ден са там и правят замервания“, обясни Алексиев и допълни, че е разпоредил да се наблюдава състоянието на екипажа и на кораба, като имало и изготвен план за евакуация.

Поради лошото време в момента се укрепвал кораба и да се състави план как да се действа. Търси се и прозорец, който да даде шанс да се влезе с кораб и да се поставят още котви.

Той допълни, че петте варианта остават, като има и страничен, който е за машини за зърно, но не му се стрували удачни.

„Няма да позволя саботаж на държавата, разбирам че е предизборна кампания. На първо място трябва да опазваме държавата. Имаше доста изказвания и сигнали в ЕК, че има замърсявания. Не знам другите държави да се отнасят така към държавата си“, заяви Алексиев и дори видя лобистки отношения в администрацията, но не пожела да разкрие, какво точно е видял.

Алексиев се оплака, че е уморен и от няколко дни спи по три часа. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети