Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трифонов: Слагам край на тази коалиция и тази агония. Това е!

Политика

Трифонов: Слагам край на тази коалиция и тази агония. Това е!

Трифонов: Слагам край на тази коалиция и тази агония. Това е! - Tribune.bg

Доброволно излизам от управлението, иначе щях да стоя усмихнат и ояден, заяви той

Слави Трифонов и ИТН обявиха финал на участието си в управляващата коалиция. Със силни думи и тежки обвинения лидерът на „Има такъв народ“ обяви двата си мотива – воденето на политика за финансова разруха на страната и национално предателство по темата РС Македония.

„Това е агония. Причините, по които ние нямаме място в тази коалиция са две – Македония и че в държавата вече няма пари. Министър-председателят води друга външна политика, различна от НС и МВнР. Кирил Петков си има свой външен министър – той се казва Весела Чернева. Кирил Петков е обещал на различни лидери от Европа и света по отношение на Северна Македония“, обяви Слави Трифонов в пряко включване точно в 15:30 часа в сряда, 8 юни.

Точно 30 минути по-късно беше планирана и пресконференция на ПП в БТА.

„Откакто Асен Василев е финансов министър, в държавата хвърчат едни милиарди надолу-нагоре… Това естествено ме ужасява, всяки лев е важен, никой няма право да експериментира и да ги харчи, това са нашите пари. Ако ще – не да е завършил Харвард, а Междугалатическия институт“, подчерта той.

„Според Трифонов никой не знае за какво се изхарчи най-голямата сума в историята на България – 9 млрд. за 9 дни през декември“, заяви той.

Той обвини кабинета, че води страната към разруха. Според лидера на ИТН мерките само ще увеличат инфлацията и ще изядат спестяванията на хората.

„Как гледате на плановете на Асен Василев да изтегли нови 10 млрд. Кой ще ги плаща – ние и нашите деца. Добре де, аз нямам деца, но съм загрижен“, обяви Трифонов.

„Ако искахме власт, щяхме да стоим удобно и се съобразяваме. Но аз не съм тук за тази власт“, обяви той.

Вижте видеото със Слави Трифонов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати