Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трифонов за първи път от месеци на живо и за кратко

Политика

Трифонов за първи път от месеци на живо и за кратко

Трифонов за първи път от месеци на живо и за кратко - Tribune.bg
Снимка:

Засилена охрана на срещата на Слави Трифонов и студенти в

зала С.И.Л.А. в Пловдив. Това бе първата публична изява от много време насам за телевизионния водещ, който през последните няколко месеца отправяше своите политически послания и изразяваше позиция по важни теми единствено чрез постове във Фейсбук.

Появи се „сравнително реално“ малко след изборите - на 26 април. 

Трифонов проговори: Как да кажеш на камикадзе, което не иска да се самоубие, ти си страхливец (ВИДЕО)

Днес бе първото заседание на НС, на което лидерът на ИТН можеше да присъства на живо

„Не се показвам, защото човек в такава ситуация трябва да се покаже, когато има какво да каже. Не може да се показваш, само защото да се покажеш“, заяви Трифонов още в началото. 

Той подчерта и че силата е истината, важно е да има свободно слово, а младите хора са най-важните. 

„При всички положения говоря по-добър английски от бившия премиер. За жалост образованието в България е на много ниско ниво. Точката образование е на едно от челните места в нашата програма“, обясни той.

На въпрос от студент в Пловдивския университет как си представя един работен ден на един министър-председател, лидерът на ИТН отговори: „Нормалният работен ден на един министър-председател не е да прави демонстрации с джипката. С тази демонстрация той само радва мисирките в медиите, а останалите хора се отвращават. Министър-председателят трябва да е завършил престижен университет, да говори няколко чужди езици, да бъде образован, ерудит и професионалист. Със сигурност не му е работа да кара джипка“, каза Трифонов.

Младите хора го попитаха и защо не се е кандидатирал за депутат. „Човек трябва да бъде почтен и искрен. Забележете колко лидери на партии първоначално се кандидатират и след това се отказват, увличат хората и заблуждават хората – сменят вота. Отговорността, която нося, мисля, че не е свързана с това са съм депутат, аз нося тази отговорност от момента, в който сме тръгнали да реализираме този политически проект и мога да я нося и извън парламента, извън него ще бъда по-обективен“.

Шоуменът даде пример с бившето си предаване по bTV „Ние сме били на избори всеки ден в продължение на 19 г.“, каза Трифонов.

Той заяви, че ще работи за въвеждането на електронно гласуване в следващия парламент.

По темата със Северна Македония обясни, че днешната визита на Заев била, „да се вижда с хора, които в момента са никакви“.

„Днес Зоран Заев се срещна с Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Това е неговото разбиране“, подчерта Трифонов. Слави Трифонов посочи, че РС Македония не може да започне преговори, без да изпълни необходимото.

Шоуменът уточни, че цената, която ще плати за влизането си в политиката, си струва и че няма значение, че го определят като „чалгар“.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети