Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трифонов за коалицията с ПП: Няма гаранции, че ще се случи

Политика

Трифонов за коалицията с ПП: Няма гаранции, че ще се случи

„Има такъв народ“ ще подкрепи правителство с мандата на „Продължаваме промяната“. Това заяви пред БНР лидерът на партията Слави Трифонов. Той обясни, че преговорите ще се случват „пред очите на хората“.

Прогнозата на Слави Трифонов за съставяне на правителство с мандата на ПП е, че ще бъдат положени усилия, за да го има, но няма никаква гаранция дали ще се случи.

„Правителството трябва да има подкрепа. ИТН ще постъпва спрямо това, което е практически необходимо, за да се случи това правителство. Тази подкрепа трябва да е от страна на всички политически партии, които участват и подкрепят това правителство. Няма какво да се правят на луди и да имат два типа интереси. Когато се създаде такъв тип коалиция, основният интерес трябва да бъде на по-голямото, за другото трябва да се правят компромиси. Ако "Демократична България" и БСП не са в състояние да правят такъв тип компромиси, то няма да се получи такава коалиция. ... Надявам се да бъдат мъдри“, каза още Трифонов.

„За да бъдат изпълнявани целите, човек не трябва да бъде краен, а да е готов на компромиси. Ние сме си поставили цел да има правителство, което да се с прави с кризите, които предстоят на всички ни - и енергийна, и здравна, и икономическа.“, обясни лидерът на ИТН.

По думите на Трифонов редовно правителство, излъчено от парламента и подкрепено от широк спектър от депутати, трябва да помогне да се излезе от тези кризи.

„Компромисът е потребен и той ще бъде направен", каза още той.

Трифонов беше категоричен, че няма да приемам всичко безрезервно, но ще бъде смирен и ще направи всичко възможно да има правителство.

„Сега има нови цели и нови препятствия. Ако се втренчиш в това, което се е случило, едва ли ще може да се реализира правителство. В това е смисълът да си смирен и да направиш компромис.“, обясни той.

Според Трифонов в коалиционните преговори трябва ясно да се разпишат ангажиментите и компромисите, които поема всяка от партиите, която ще се включи в бъдещото правителство.

За слабия резултат на ИТН на изборите за 47-о Народно събрание Трифонов смята, че една част от хората, които са имали надежда, че ще се състави правителство с техния мандат, са били разочаровани и това вероятно са хората, които не са гласували за тях.

„Затова в момента сме длъжни да направим всичко възможно, за да има правителство, но не по някакви политически цели, аз съм практичен човек", каза още Трифонов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема