Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Трифонов за разпореждането на Петков за арест на Борисов: Тежко погазване на върховенството на закона

Политика

Трифонов за разпореждането на Петков за арест на Борисов: Тежко погазване на върховенството на закона

Трифонов за разпореждането на Петков за арест на Борисов: Тежко погазване на върховенството на закона - Tribune.bg

Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира констатациите от вчерашния доклад на Държавния департамент на САЩ.

„Вчера Държавният департамент на САЩ публикува годишния си доклад за състоянието на човешките права по света през 2022 г. Конкретно за България докладът много ясно критикува сериозната корупция на ниво държавна администрация и правителство. Критикува политическото и икономическо влияние върху медиите. Критикува и „произволните арести” у нас през 2022 г., като забележете - Държавният департамент дава пример с незаконните арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. И сега се питам - трябва ли чужда държава и чуждо правителство да ни посочват грешките на самозабравили се политици, които газят върховенството на правото?“, пише във Фейсбук профила си Трифонов.

Според него „Бойко Борисов си е за разследване отвсякъде. Това е със сигурност“.

„Но не може действащ министър-председател, който и да е той, да нарежда арест, на когото и да е било. Не може действащ министър-председател да се хвали: „Аз арестувах Бойко Борисов”. Това, което се случи преди една година, беше тежко погазване на върховенството на закона и на правото от страна на тогавашния министър-председател, от което не спечели нито закона, нито правото. Спечели Бойко Борисов. „Така не може” - казах го нееднократно, но никой не обърна съществено внимание. Вчера същото го каза и Държавният департамент на Щатите. И сега к’во - пак ли ще се правим на разсеяни?“, пита той.

Другото му подозрение е, че „разсеяността е неизбежна, щото в доклада ясно е посочено политическото и икономическо влияние върху медиите“.

Трифонов споделя и видео от Стара Загора от събота, където е коментирал същото и преди излизане на доклада.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети