Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК и „Сиела Норма“ преговарят официално за машините за вота на 11 юли

Политика

ЦИК и „Сиела Норма“ преговарят официално за машините за вота на 11 юли

Снимка:

Централната избирателна комисия ще проведе официални преговори със „Сиела Норма“ за доставката на допълнителни 1 500 устройства за гласуване и логистиката, необходими за изборите на 11 юли. Обществената поръчка по процедурата договаряне без предварително обявление вече е в ход.

ЦИК и „Сиела Норма“ обаче влязоха в спор по прогнозната цена от 6 милиона и 500 хиляди лева.

Вчера управителят Веселин Тодоров заяви, че при бюджета, който предлагат, можем да осигурим гласуване само с наличните вече 9600 устройства.

„От един месец ЦИК работи и не е напреднал много. Ние много пъти сме ги подсещали, че е хубаво да стартират процедурата и ако ние не можем да я изпълним, някой друг да я изпълни. В резултат на това изстискване на времето и свиване на сроковете става така, че май никой друг освен нас не може да го направи и причината за това е само ЦИК“, коментира Тодоров.

По думите му „Сиела Норма“ не може да си позволи загуба от 6 млн. лв., без да фалира.

ЦИК ще получи днес разбивка с цените на отделните дейности и ще може да прецени какво от всичко в поръчката да възложи на Сиела Норма, но поне към момента не се обсъжда прогнозната цена да бъде завишена, коментира говорителят Росица Матева, цитирана в БНР:

„Параметрите на цената на могат да бъдат променяни, тъй като ние сме взели своето решение няма да го променяме. Ние сме направили своите проучвания. Определили сме цената на база на пазарни проучвания, направени в Централната избирателна комисия в предходни години.“  

 

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още