Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЦИК обяви новите 240: Карадайъ влиза от Шумен, Нинова от София, а Асен Василев от Хасково

Политика

ЦИК обяви новите 240: Карадайъ влиза от Шумен, Нинова от София, а Асен Василев от Хасково

ЦИК обяви новите 240: Карадайъ влиза от Шумен, Нинова от София, а Асен Василев от Хасково - Tribune.bg
Снимка:

Централната избирателна комисия прие решение, с което обяви поименно избраните 240 депутати в 48-ото Народно събрание. Решението се публикува в Държавен вестник. Преди това в комисията постъпиха заявленията от 26-имата избрани за депутати от два многомандатни района, в които те посочиха от къде ще реализират мандата си.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ избра Шумен пред Кърджали. Корнелия Нинова от БСП ще е депутат от София, съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев избира Хасково, председателят на „Български възход” Стефан Янев ще е депутат от София град, а Христо Иванов от „Демократична България” от Пловдив.

С решението на ЦИК може да се запознаете на следния линк.

Преди обявяването ЦИК заличи като избрани за депутати още двама представители на политически сили въз основа на постъпили от тях заявления. Това са Деян Николаев Николов, регистриран кандидат за депутат от кандидатска листа на „Възраждане” в 24-ти многомандатен изборен район-София, както и Димитър Иванов Аврамов от кандидатската листа на ДПС в 12 изборен район-Монтана.

С решението на ЦИК той следва да бъде заличен от списъка, в който попада. Вчера бе гласуван и отказът на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов от място в Народното събрание, както и на други избрани за народни представители.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати